Ar cafe hovedbilde hjemmeside MV

Artistic Research Café - 25. okt. 2021: VIPROS

Velkommen til Artistic Research Café på Den norske filmskolen for en diskusjon rundt utfordringene og mulighetene som Virtuell Produksjon representerer.

Når & hvor: Myrens Verksted i Oslo, Mandag 25. oktober, 2-4 pm. Arrangementet er på engelsk.

VIPROS gas station

Foto: VIPROS

Utfordringer og muligheter med Virtuell Produksjon -

Erfaringer fra VIPROS prosjektet

Møt Troels Linde, prosjektleder for det internasjonale VIPROS prosjektet ved den norske filmskolen. På vår neste Artistic Research Café vil han diskutere hvordan kombinasjonen av live-action opptak og computer-genererte bilder påvirker teams og arbeidsflyt og hvilke nye ferdigheter vi trenger for å kunne utnytte den nye teknologien til fulle.

Gjest:

• Troels Linde (VIPROS / Den norske filmskolen)

Presentert av:

CEFIMA, Den norske filmskolen

Virtuell produksjon er et kreativt konsept som lar filmskapere kombinere live-actionopptak og datagenererte bilder (CGI) i sanntid. Kombinasjonen kan erstatte tradisjonelle "on-location"-opptak med en kombinasjon av fotorealistiske CGI-miljøer produsert av en spillmotor og toppmoderne motion tracking-teknologi.

CGI-miljøene er responsive og vises på store skjermer og overfører sporingsdata fra kameraet til en spillmotor, som synkroniserer endringer i perspektiv, lys og refleksjoner når kameraet endrer vinkler. Dette skaper illusjonen om at kameraet registrerer virkeligheten, snarere enn en syntetisk verden, og produserer en livaktig, romlig simulering. Teknologien kan radikalt forbedre kunstnerisk frihet, spare tid og gjøre filmproduksjon mer bærekraftig.

Virtuell produksjon representerer et stort potensial, men utgjør også grunnleggende utfordringer for produsenter, kunstnere og fagfolk på tvers av sektorene.

Hvordan påvirker virtuell produksjon med sin kombinasjon av lineære og iterative rutiner team og arbeidsflyt filmproduksjonen? Lager vi filmer, spill eller noe midt i mellom, og hva må vi gjøre for å kunne utnytte kreftene til dette nye og raskt voksende fenomenet?

VIPROS-prosjektet ved Den norske filmskolen er et samarbeid mellom ledende utdanninger innen film, CGI og spill, etablert for å utforske konseptet virtuell produksjon og belyse mulighetene og utfordringene det gir oss. I prosjektet produserer vi prototyper, utfører kunstneriske tester og undersøker hvilken type kompetanse de involverte har måttet utvikle.

VIPROS-prosjektet har nå gjennomført de første studio-tester og undersøkelser, og er klare til å dele ny innsikt og erfaringer med verden. Den 25. oktober inviterer Den norske filmskolen til en samtale om konsekvensene av virtuell produksjon og hvilke nye ferdigheter bransjen og utdanningssektoren trenger for å kunne utnytte mulighetene som dette nye konseptet gir.

Troels Linde foto TL

Troels Linde, Prosjektleder for Erasmus+ KA2 project “Virtual Production Studies” ( VIPROS )

Mer om Troels Linde:

Troels Linde ble uteksaminert som VFX / sequence director fra Den danske filmskolen og har jobbet med film og interaktive medier i flere tiår. Han grunnla Omen interactive media company og produserte for Buena Vista, Philips, Bang & Olufsen, National Broadcaster, DR, et al. Han har jobbet som CEO i et tech. selskap, som hadde tilsyn med Motion Capture -baserte produksjoner og jobbet som IP-conceptualizer. Parallelt har han hatt stillinger som; Førstelektor ved Uppsala universitet, der han også var eksekutiv produsent av spill- og policy-maker konferansen "the Debates"; han var leder ved European Cross Media Academy og er for tiden professor i ”Innovasjon for film innen produksjonsfeltet” ved Den norske filmskolen, Høgskolen i Innlandet (DnF).

Som en del av arbeidet hans er han også ansvarlig for eksternt finansierte prosjekter ved DnF. I denne egenskapen leder han for tiden Erasmus+ KA2 -prosjektet "Virtual Production Studies" (VIPROS).

Les mer om VIPROS-prosjektet her.

Mandag 25. oktober 2 PM UTC+01 – 4 PM UTC+01

VIPROS gas station

Foto: VIPROS

Troels Linde foto TL

Håkon Sunniva FB

Møt prisbelønte filmskapere fra kull 12 på veien fra kort- til spillefilm

28. september kan du møte regissør Håkon Anton Olavsen og manusforfatter Sunniva Kviteberg fra kull 12 som startet sitt kreative samarbeid med eksamensfilmen "Superdupermegagigasingel" og nå utvikler prosjektet videre som spillefilmen "Titanic Club".

Feiring 25 år8

Filmskolen feirer 25-år på Lillehammer 29.-30. november

I høst er det 25 år siden filmskolen åpnet dørene og kull 1 startet på Lillehammer! Vi feirer med fest og to dager med faglige diskusjoner rundt filmutdanning og talentutvikling, dagens filmlandskap og norsk films fremtid. Hold av datoene 29.-30. november og følg med på våre nettsider for programslipp!

Nordic talents special mention prize outside

Studenter fra Filmskolen vant pris under Nordic Talents

Filmskolens avgangsstudenter på bachelor Sunniva Kviteberg og Håkon Olav Antonsen vant pris under Nordic Talents pitchekonkurranse i København.

KLASSEBILDE MASTER web

Lykke til videre masterkull 3!

Den 15. juni sa vi farvel og på gjensyn til filmskolens tredje masterkull. Legg merke til denne gjengen - vi forventer å få høre mer fra dem fremover!

V1 0003 Kull4 Waad

Waad Amer fra kull 12 er fersk masterstudent i visuell design

Waad Amer gikk rett fra produksjonsdesignlinjen på bachelorprogrammet (kull 12) til visuell design på masterprogrammet (kull 4).

SIRI 1talerifokus1 1605

Produksjonsdesigner Siri Langdalen ansatt i fast stilling

Professor Siri Langdalen går som den første faglig ansatte inn i en fast stilling på filmskolen etter endt åremål. Hun er fagansvarlig for visuell design på master og er også involvert i bachelorprogrammet.