Kull 12 collage 01

Tips fra kull 12 til nye søkere

Vi spurte kull 12 på Filmskolen om de hadde noen tips til nye søkere. Her er det de svarte:

"Skriv det du vil skrive"

- Ikke prøv at lure systemet, ikke prøv at være klogere end optagsudvalget. Ikke prøv at regne noget som helst ud om, hvad 'skolen vil ha'.

- Skriv det du vil skrive, skriv om hvem du er, og hvad du synes er spændende.
Du skal optages på en skole, der optager dig for den du er, ikke en fremstilling af hvem du tror skolen vil ha.

"Du er mer enn bare en filmskaper"

- Vær deg selv og bruk tid til å finne ut av hva du synes er interessant.

- Del gjerne ting fra eget liv utenfor film også. Du er mer enn bare en filmskaper, du er hele deg - og det du har i bagasjen, dine opplevelser, andre interesser - er like viktig i din fremtid som historieforteller.

"Vis selvinnsikt!"

- Ha en klar tanke for hvorfor du søker den spesifikke linja. Vil du faktisk klippe film, eller vil du bare lage film? Hvorfor søker du f.eks. klipp, og ikke foto, regi, manus?

- Vær åpen om svakhetene dine, og hva du ikke kan. Om du kan alt fra før, har du ikke behov for å gå på skole. Vis selvinnsikt! Skolen er ute etter folk som søker utvikling, og ikke den perfekte søker som er dritgod i alt.
Å være åpen om hva du mangler gir deg også en tydeligere tanke om hva du vil få ut av å gå på skolen (erfaring, kunnskap og nettverk osv.)

- Tenk grundig gjennom hvordan du er i samarbeid med andre. Hva man gjør om man er uenige i valg?

- Vær deg selv, vær ydmyk, og ikke vær redd. Opptakskomiteen er veldig snille og vil bare hjelpe deg.

... og viktigst av alt:

- Hvis du er veldig nervøs på intervjuet – ikke drikk av vannglasset som står foran deg. Kan bli mye søl.

Opptak BFA 2021 03

Opptaket til BFA 2021 har åpnet!
>>> SØK HER <<<

Opptak BFA 2021 03

Opptaket til BFA 2021 har åpnet!
>>> SØK HER <<<

7375 C0 C3 CD5 B4 CEB9702 D3 FC97 C77277

Kull 12s produksjonsdesign- og fotostudenter med utstilling 20. juni

Etter innspillingen av eksamensfilmene jobber produksjonsdesign- og fotostudentene med egne personlige prosjekter som blir utstilt i studio på Lillehammer fra 20 - 30. juni. Frederik Skrattings prosjekt "Den Fremmede" kombinerer oljemaleri, scenografi i studio og VR.

1 I8 A0932

Bransjevisning av kull 12s eksamensfilmer i Oslo 27. august

Kull 12s bransjevisning av årets eksamensfilmer blir i Oslo 27. august. Her får du se seks filmer som viser talentet til årets avgangskull og bli kjent med norsk filmbransjes nye stemmer. Etterpå blir det fest på Myrens! Hold av datoen! Eksamensfilmene vises også for venner og familie den 29. juni på Lillehammer

Gruppbild Master3 Foto Rasmus Eriksson

Masterkull 3 presenterer sine prosjekter på Vega 15. juni

Kom og hør hvordan produsentstudentene Andrea Backstrom og Benedicte Westbye fikk 1,6 millioner visninger på TikTok for sin serie og få innblikk i prosjekter som spenner fra virtuell produksjon til manuspitch, utstilling, dokumentar og fiksjonsfilmprosjekter.

Processed 6359481a 63d2 477b b2ec f91cab43a25a gcc U1 YWO

Orkan i studio! Kull 13s workshop med virtuelle og reelle kulisser

Kull 13s foto- og produksjonsdesignstudenter forvandlet studio på Lillehammer til "New Orleans post-Katarina". I samarbeid med filmskolens VIPROS-prosjekt involverte workshopen også studenter fra VIPROS-partner CADA (Copenhagen Academy of Digital Arts) som designet virtuelle eksteriører fra New Orleans.

2022 03 17 12 59 38

Filmskolen vil nå nye regitalenter gjennom sommerworkshop med Hisham Zaman

I juni og august leder Hisham Zaman en filmworkshop for unge regitalenter med ambisjon om å utdanne seg videre innen film. Workshopen holdes i filmskolens lokaler på Myrens Verksted i Oslo og er åpen for alle mellom 18-30 år, men søkere med minoritetsbakgrunn vil prioriteres.

Logo lim 600

LIM - Less Is More: Pre-writing workshop June 19-24

There are methods to develop your creativity, generate initial ideas for stories and test them to be sure they are worth to develop in a feature length film. This pre-writing workshop organized by The Norwegian Film School and NFI will help you to strengthen your ideas through theory and very concrete practical exercises