Kull 12 collage 01

Tips fra kull 12 til nye søkere

Vi spurte kull 12 på Filmskolen om de hadde noen tips til nye søkere. Her er det de svarte:

"Skriv det du vil skrive"

- Ikke prøv at lure systemet, ikke prøv at være klogere end optagsudvalget. Ikke prøv at regne noget som helst ud om, hvad 'skolen vil ha'.

- Skriv det du vil skrive, skriv om hvem du er, og hvad du synes er spændende.
Du skal optages på en skole, der optager dig for den du er, ikke en fremstilling af hvem du tror skolen vil ha.

"Du er mer enn bare en filmskaper"

- Vær deg selv og bruk tid til å finne ut av hva du synes er interessant.

- Del gjerne ting fra eget liv utenfor film også. Du er mer enn bare en filmskaper, du er hele deg - og det du har i bagasjen, dine opplevelser, andre interesser - er like viktig i din fremtid som historieforteller.

"Vis selvinnsikt!"

- Ha en klar tanke for hvorfor du søker den spesifikke linja. Vil du faktisk klippe film, eller vil du bare lage film? Hvorfor søker du f.eks. klipp, og ikke foto, regi, manus?

- Vær åpen om svakhetene dine, og hva du ikke kan. Om du kan alt fra før, har du ikke behov for å gå på skole. Vis selvinnsikt! Skolen er ute etter folk som søker utvikling, og ikke den perfekte søker som er dritgod i alt.
Å være åpen om hva du mangler gir deg også en tydeligere tanke om hva du vil få ut av å gå på skolen (erfaring, kunnskap og nettverk osv.)

- Tenk grundig gjennom hvordan du er i samarbeid med andre. Hva man gjør om man er uenige i valg?

- Vær deg selv, vær ydmyk, og ikke vær redd. Opptakskomiteen er veldig snille og vil bare hjelpe deg.

... og viktigst av alt:

- Hvis du er veldig nervøs på intervjuet – ikke drikk av vannglasset som står foran deg. Kan bli mye søl.

Opptak BFA 2021 03

Opptaket til BFA 2021 har åpnet!
>>> SØK HER <<<

Opptak BFA 2021 03

Opptaket til BFA 2021 har åpnet!
>>> SØK HER <<<

Etter lørdag pris i Cannes Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

Prisdryss i Cannes til tidligere studenter ved filmskolen

Tidligere masterstudent Liv Mari Ulla Mortensen vant prisen for beste kortformatserie for "Etter lørdag" i Cannes med et team fylt med filmskolealumni. BFA-alumni og serieskaper Izer Aliu vant to priser for NRK-serien "Jordbrukerne".

Cecilie Levy

Stipendiat Cecile Levys VR-prosjekt til IDFA DocLab Forum

Stipendiat og manusforfatter Cecilie Levy er blitt tatt ut til IDFA DocLab Forum med VR-prosjektet "Finding Frida". Prosjektet blir produsert av Bjørn-Morten Nerland for Stargate Media og er støttet av Filmskolens Center of Excellence CEFIMA.

Ar cafe presentation slide 02 M Vtransparent

Artistic Research Café - Oct 25th 2021: VIPROS

Challenges and opportunities of Virtual Production: Troels Linde shares key lessons learned in the VIPROS project. On site + Online event: Monday, Oct 25 --- 2:00 PM

Liv Mari Mortensen Fotocredit Hanne Lovise Skartveit

“På masterstudiet fikk jeg tid til å utforske filmspråket og dykke inn i egen stemme”

Liv Mari Ulla Mortensen gikk ut av Filmskolens master i seriell fortelling sommeren 2020. Et år senere debuterte hun som serieskaper med “Etter lørdag”. Nå er serien tatt ut til den prestisjefylte internasjonale tv-seriefestivalen i Cannes. Serieskaperen og regissøren forteller her om den kreative prosessen og hvordan hun begynte å utforske seriens visuelle uttrykk mens hun gikk på masterstudiet.

Thumbnail Uli Hanish photo by Anne Lena Michels

Åpen Masterclass: Produksjonsdesigner Uli Hanisch fra Babylon Berlin

Produksjonsdesigner Uli Hanisch gjester Filmskolen i forbindelse med Seriedagene i Oslo. Fredag 1. oktober kl 13 kommer han til Filmskolen på Myrens Verksted for snakke om den populære neo-noir serien Babylon Berlin.

Produsentkurs

Nytt kurs for produsenter

Kurs for produsenter med fokus på forvaltning av immaterielle rettigheter (IP) i audiovisuelle medier.