Worldbuilding DSC8635 v1

Studioøvelse: Worldbuilding Foto: Kjell Vassdal

Fra uke 40 til 50 deltar kull 12-studentene på foto- og produksjonsdesignlinjen på en omfattende studioøvelse som omfatter worldbuilding, studioproduksjon, fargekurs og grading.

Vi deler noen bilder av det spennende arbeidet som pågår i Studio 1 og 2 på Filmskolen!

tematikk

Kursledere er Kjell Vassdal, Siri Langdalen og Liv Sørlien, og temaet er Klimaforandringer i et framtidsperspektiv.

Emne for kurset er arbeid i studio, samt bruk av visuelle effekter og SFX. Her blir studentene opplært i planlegging og gjennomføring av visuelle konsepter i form av studiobygg og modeller. De skal også eksperimentere med materialer/fargepalett gjennom forarbeid, opptak og grading.

Med seg på laget har de gjestelærere som bl.a. Cecilie Levy (manus) - veileder for å utarbeide visuelle konsepter, Martin Gant (produksjonsdesign/modeller), Thomas Underhaug Fosseli (produksjonsdesign) - underviser i 3D-modellering, Dirk Meier (grading), Ludvig Friberg og Pål Morten Hverven (VFX).

teori og praksis

Gjennom teori og praksis skal studentene få en forståelse av virkemidlene og verktøyene som foto, produksjonsdesign og VFX har til å skape visuelt interessante dekorasjoner i studio. Ved bevisst bruk av forskjellige materialer, overflater, farger og lys, skal de skape visuelt avanserte studiodekorasjoner.

Studentene skal ta i bruk både analoge metoder med bruk av forsats-modeller og digitale teknikker som greenscreen, set-extensions etc.

Arbeidet i studio skal ha en grønn overbygning og vekke studentenes forståelse for materialbruk og metoder som ikke er skadelig for helse og miljø. F.eks. skal bruken av isopor erstattes av 3D-printede elementer.

utbytte

Studentene skal utvikle ferdigheter gjennom praktisk arbeid og eksperimentering med forskjellige teknikker. De skal teste hvordan uttrykket endres ved forskjellig bruk av materialer, overflater, farger, lys og VFX. De skal også få inngående kunnskap om hvordan etterarbeid og grading påvirker resultatet.

Kurset skal gi studentene en større forståelse for de visuelle kvalitetene som skal bidra til film-/TV-fortellingens univers. De skal oppnå en dypere forståelse for samarbeidet mellom foto, produksjonsdesign og VFX, og vite hvordan de skal lede det kreative, tekniske og praktiske arbeidet i studio.

Vi skal naturligvis komme med flere bilder, etter hvert som sett og modeller blir ferdige - og mer spektakulære.
Enn så lenge:

Snurr bildekarusellen nedenfor!

Worldbuilding DSC8604 v1
Worldbuilding DSC8017 v1
Worldbuilding DSC8581 v1
Worldbuilding DSC8604 v1
Worldbuilding DSC8017 v1
Worldbuilding DSC8581 v1

Håkon Sunniva FB

Møt prisbelønte filmskapere fra kull 12 på veien fra kort- til spillefilm

28. september kan du møte regissør Håkon Anton Olavsen og manusforfatter Sunniva Kviteberg fra kull 12 som startet sitt kreative samarbeid med eksamensfilmen "Superdupermegagigasingel" og nå utvikler prosjektet videre som spillefilmen "Titanic Club".

Feiring 25 år8

Filmskolen feirer 25-år på Lillehammer 29.-30. november

I høst er det 25 år siden filmskolen åpnet dørene og kull 1 startet på Lillehammer! Vi feirer med fest og to dager med faglige diskusjoner rundt filmutdanning og talentutvikling, dagens filmlandskap og norsk films fremtid. Hold av datoene 29.-30. november og følg med på våre nettsider for programslipp!

Nordic talents special mention prize outside

Studenter fra Filmskolen vant pris under Nordic Talents

Filmskolens avgangsstudenter på bachelor Sunniva Kviteberg og Håkon Olav Antonsen vant pris under Nordic Talents pitchekonkurranse i København.

KLASSEBILDE MASTER web

Lykke til videre masterkull 3!

Den 15. juni sa vi farvel og på gjensyn til filmskolens tredje masterkull. Legg merke til denne gjengen - vi forventer å få høre mer fra dem fremover!

V1 0003 Kull4 Waad

Waad Amer fra kull 12 er fersk masterstudent i visuell design

Waad Amer gikk rett fra produksjonsdesignlinjen på bachelorprogrammet (kull 12) til visuell design på masterprogrammet (kull 4).

SIRI 1talerifokus1 1605

Produksjonsdesigner Siri Langdalen ansatt i fast stilling

Professor Siri Langdalen går som den første faglig ansatte inn i en fast stilling på filmskolen etter endt åremål. Hun er fagansvarlig for visuell design på master og er også involvert i bachelorprogrammet.