Worldbuilding DSC8635 v1

Studioøvelse: Worldbuilding Foto: Kjell Vassdal

Fra uke 40 til 50 deltar kull 12-studentene på foto- og produksjonsdesignlinjen på en omfattende studioøvelse som omfatter worldbuilding, studioproduksjon, fargekurs og grading.

Vi deler noen bilder av det spennende arbeidet som pågår i Studio 1 og 2 på Filmskolen!

tematikk

Kursledere er Kjell Vassdal, Siri Langdalen og Liv Sørlien, og temaet er Klimaforandringer i et framtidsperspektiv.

Emne for kurset er arbeid i studio, samt bruk av visuelle effekter og SFX. Her blir studentene opplært i planlegging og gjennomføring av visuelle konsepter i form av studiobygg og modeller. De skal også eksperimentere med materialer/fargepalett gjennom forarbeid, opptak og grading.

Med seg på laget har de gjestelærere som bl.a. Cecilie Levy (manus) - veileder for å utarbeide visuelle konsepter, Martin Gant (produksjonsdesign/modeller), Thomas Underhaug Fosseli (produksjonsdesign) - underviser i 3D-modellering, Dirk Meier (grading), Ludvig Friberg og Pål Morten Hverven (VFX).

teori og praksis

Gjennom teori og praksis skal studentene få en forståelse av virkemidlene og verktøyene som foto, produksjonsdesign og VFX har til å skape visuelt interessante dekorasjoner i studio. Ved bevisst bruk av forskjellige materialer, overflater, farger og lys, skal de skape visuelt avanserte studiodekorasjoner.

Studentene skal ta i bruk både analoge metoder med bruk av forsats-modeller og digitale teknikker som greenscreen, set-extensions etc.

Arbeidet i studio skal ha en grønn overbygning og vekke studentenes forståelse for materialbruk og metoder som ikke er skadelig for helse og miljø. F.eks. skal bruken av isopor erstattes av 3D-printede elementer.

utbytte

Studentene skal utvikle ferdigheter gjennom praktisk arbeid og eksperimentering med forskjellige teknikker. De skal teste hvordan uttrykket endres ved forskjellig bruk av materialer, overflater, farger, lys og VFX. De skal også få inngående kunnskap om hvordan etterarbeid og grading påvirker resultatet.

Kurset skal gi studentene en større forståelse for de visuelle kvalitetene som skal bidra til film-/TV-fortellingens univers. De skal oppnå en dypere forståelse for samarbeidet mellom foto, produksjonsdesign og VFX, og vite hvordan de skal lede det kreative, tekniske og praktiske arbeidet i studio.

Vi skal naturligvis komme med flere bilder, etter hvert som sett og modeller blir ferdige - og mer spektakulære.
Enn så lenge:

Snurr bildekarusellen nedenfor!

Worldbuilding DSC8604 v1
Worldbuilding DSC8017 v1
Worldbuilding DSC8581 v1
Worldbuilding DSC8604 v1
Worldbuilding DSC8017 v1
Worldbuilding DSC8581 v1

7375 C0 C3 CD5 B4 CEB9702 D3 FC97 C77277

Kull 12s produksjonsdesign- og fotostudenter med utstilling 20. juni

Etter innspillingen av eksamensfilmene jobber produksjonsdesign- og fotostudentene med egne personlige prosjekter som blir utstilt i studio på Lillehammer fra 20 - 30. juni. Frederik Skrattings prosjekt "Den Fremmede" kombinerer oljemaleri, scenografi i studio og VR.

1 I8 A0932

Bransjevisning av kull 12s eksamensfilmer i Oslo 27. august

Kull 12s bransjevisning av årets eksamensfilmer blir i Oslo 27. august. Her får du se seks filmer som viser talentet til årets avgangskull og bli kjent med norsk filmbransjes nye stemmer. Etterpå blir det fest på Myrens! Hold av datoen! Eksamensfilmene vises også for venner og familie den 29. juni på Lillehammer

Gruppbild Master3 Foto Rasmus Eriksson

Masterkull 3 presenterer sine prosjekter på Vega 15. juni

Kom og hør hvordan produsentstudentene Andrea Backstrom og Benedicte Westbye fikk 1,6 millioner visninger på TikTok for sin serie og få innblikk i prosjekter som spenner fra virtuell produksjon til manuspitch, utstilling, dokumentar og fiksjonsfilmprosjekter.

Processed 6359481a 63d2 477b b2ec f91cab43a25a gcc U1 YWO

Orkan i studio! Kull 13s workshop med virtuelle og reelle kulisser

Kull 13s foto- og produksjonsdesignstudenter forvandlet studio på Lillehammer til "New Orleans post-Katarina". I samarbeid med filmskolens VIPROS-prosjekt involverte workshopen også studenter fra VIPROS-partner CADA (Copenhagen Academy of Digital Arts) som designet virtuelle eksteriører fra New Orleans.

2022 03 17 12 59 38

Filmskolen vil nå nye regitalenter gjennom sommerworkshop med Hisham Zaman

I juni og august leder Hisham Zaman en filmworkshop for unge regitalenter med ambisjon om å utdanne seg videre innen film. Workshopen holdes i filmskolens lokaler på Myrens Verksted i Oslo og er åpen for alle mellom 18-30 år, men søkere med minoritetsbakgrunn vil prioriteres.

Logo lim 600

LIM - Less Is More: Pre-writing workshop June 19-24

There are methods to develop your creativity, generate initial ideas for stories and test them to be sure they are worth to develop in a feature length film. This pre-writing workshop organized by The Norwegian Film School and NFI will help you to strengthen your ideas through theory and very concrete practical exercises