Worldbuilding DSC8635 v1

Studioøvelse: Worldbuilding Foto: Kjell Vassdal

Fra uke 40 til 50 deltar kull 12-studentene på foto- og produksjonsdesignlinjen på en omfattende studioøvelse som omfatter worldbuilding, studioproduksjon, fargekurs og grading.

Vi deler noen bilder av det spennende arbeidet som pågår i Studio 1 og 2 på Filmskolen!

tematikk

Kursledere er Kjell Vassdal, Siri Langdalen og Liv Sørlien, og temaet er Klimaforandringer i et framtidsperspektiv.

Emne for kurset er arbeid i studio, samt bruk av visuelle effekter og SFX. Her blir studentene opplært i planlegging og gjennomføring av visuelle konsepter i form av studiobygg og modeller. De skal også eksperimentere med materialer/fargepalett gjennom forarbeid, opptak og grading.

Med seg på laget har de gjestelærere som bl.a. Cecilie Levy (manus) - veileder for å utarbeide visuelle konsepter, Martin Gant (produksjonsdesign/modeller), Thomas Underhaug Fosseli (produksjonsdesign) - underviser i 3D-modellering, Dirk Meier (grading), Ludvig Friberg og Pål Morten Hverven (VFX).

teori og praksis

Gjennom teori og praksis skal studentene få en forståelse av virkemidlene og verktøyene som foto, produksjonsdesign og VFX har til å skape visuelt interessante dekorasjoner i studio. Ved bevisst bruk av forskjellige materialer, overflater, farger og lys, skal de skape visuelt avanserte studiodekorasjoner.

Studentene skal ta i bruk både analoge metoder med bruk av forsats-modeller og digitale teknikker som greenscreen, set-extensions etc.

Arbeidet i studio skal ha en grønn overbygning og vekke studentenes forståelse for materialbruk og metoder som ikke er skadelig for helse og miljø. F.eks. skal bruken av isopor erstattes av 3D-printede elementer.

utbytte

Studentene skal utvikle ferdigheter gjennom praktisk arbeid og eksperimentering med forskjellige teknikker. De skal teste hvordan uttrykket endres ved forskjellig bruk av materialer, overflater, farger, lys og VFX. De skal også få inngående kunnskap om hvordan etterarbeid og grading påvirker resultatet.

Kurset skal gi studentene en større forståelse for de visuelle kvalitetene som skal bidra til film-/TV-fortellingens univers. De skal oppnå en dypere forståelse for samarbeidet mellom foto, produksjonsdesign og VFX, og vite hvordan de skal lede det kreative, tekniske og praktiske arbeidet i studio.

Vi skal naturligvis komme med flere bilder, etter hvert som sett og modeller blir ferdige - og mer spektakulære.
Enn så lenge:

Snurr bildekarusellen nedenfor!

Worldbuilding DSC8604 v1
Worldbuilding DSC8017 v1
Worldbuilding DSC8581 v1
Worldbuilding DSC8604 v1
Worldbuilding DSC8017 v1
Worldbuilding DSC8581 v1

Artistic Research Cafe Liste

Artistic Research Café

Halfway evaluation - research fellow Elin Festøy // Online event: Monday, April 26 --- 2:00 PM

Studiolydovelse List foto Karoline Finnema