Nordic Talents 2020

Foto: Screenshot, Nordisk film & TV fond

Tekst: Marius Vibe, Tor M. Roaldseth

Studenter fra Filmskolen vant Nordic Talents 2020

Avgangsstudenter fra Den norske filmskolen vant både hovedpris og special mention i årets Nordic Talents pitchekonkurranse. 19 studenter fra seks nordiske filmskoler stilte med 15 spennende prosjekter. Gratulerer til alle sammen!

Årets Nordic Talents hadde 15 pitcher, hvorav Filmskolen stilte utrolig sterkt med sine seks (!) kandidater.

Juryen, bestående av Amanda Kernell, Sigurjón Kjartansson, Eva Mulvad, Jussi Rantamäki og Tone Rønning ga special mention og
50.000 kroner til prosjektet 'Woman Walking' av Kerren Lumer-Klabbers og Emil Wahl.
Hovedprisen på 250.000 kroner gikk til Hazhir Ibrahimi, for prosjektet 'Kolbar'.

Hazhir Ibrahimi uttalte etter å ha blitt tildelt prisen:

"Det har vært en reise for meg, både tre fantastiske år på skolen og denne bra starten på Nordic Talents. Det kunne ikke vært bedre!
Dette var også et resultat av gode undervisninger/øvelser med pitch som jeg har fått på skolen, og ikke minst bra veiledning fra lærerne helt til jeg sendte inn søknad.
Tusen takk igjen!"

Nordic Talents er en pitchekonkurranse arrangert av Nordisk film & TV fond for avgangsstudenter fra de nordiske filmskolene. Konkurransen består i å presentere pitcher for en internasjonal jury med en langfilm, TV-serie, dokumentar eller en animasjonsfilm. Filmskolen gjorde også i 2018 rent bord da Fanny Ovesen vant hovedprisen på for prosjektet 'Laura', mens Brwa Vahabpour og Teresia Fant vant special mention for prosjektene 'Silence' og 'Stories from the Shower'.

I tillegg til de tre som vant priser var også Emilie Beck, Mads Lind Knudsen, Håvard Fandrem og Mohamed Chakiri nominert med sine pitcher.

Filmskolen gratulerer alle deltakere!

Nordic Talents 2020 Hazhir Ibrahimi

Hazhir Ibrahimi ble tildelt hovedprisen med pitch av dokumentarfilmprosjektet "Kolbar".

Juryen begrunnet avgjørelsen slik:

"The main prize goes to a film, with a strong cinematic ambition. It will take us on a ride out of the privileged comfort zone, and give voice to those who no one listens to.

In the cold mountains on the border of Iraq, children have to grow up fast. Not many options are left for them. [...] A slice of life that is invisible but relevant to us in the Nordic countries, as we are multicultural societies. The creator has a clear message to the world: It is not until you have a place in the media, that you have a place in society.

We are sure that the director Hazhir Ibrahimi with the film KOLBAR can bring us a heart wrecking and hopeful story from the snowy mountains, where he himself spent his childhood."

Nordic Talents 2020 Wahl Klabbers Combo

Emil Wahl og Kerren Lumer-Klabbers ble tildelt special mention med pitch av prosjektet "Woman Walking".

"The special mention goes to a pan-Nordic team that that struck us as dynamic and with a creative energy between them. It is a project where an absurd event let’s us see behind the curtain of a dysfunctional family. [...] the unique mix of absurdity and psychological realism together with the craftmanship that they both have shown in their graduation film was so intriguing that the jury has decided to give the special nomination to Kerren Lumer-Klabbers and Emil Wahl for the project WOMAN WALKING."

Nordic Talents 2020 Hazhir Ibrahimi

Juryen begrunnet avgjørelsen slik:

Nordic Talents 2020 Wahl Klabbers Combo

7375 C0 C3 CD5 B4 CEB9702 D3 FC97 C77277

Kull 12s produksjonsdesign- og fotostudenter med utstilling 20. juni

Etter innspillingen av eksamensfilmene jobber produksjonsdesign- og fotostudentene med egne personlige prosjekter som blir utstilt i studio på Lillehammer fra 20 - 30. juni. Frederik Skrattings prosjekt "Den Fremmede" kombinerer oljemaleri, scenografi i studio og VR.

1 I8 A0932

Bransjevisning av kull 12s eksamensfilmer i Oslo 27. august

Kull 12s bransjevisning av årets eksamensfilmer blir i Oslo 27. august. Her får du se seks filmer som viser talentet til årets avgangskull og bli kjent med norsk filmbransjes nye stemmer. Etterpå blir det fest på Myrens! Hold av datoen! Eksamensfilmene vises også for venner og familie den 29. juni på Lillehammer

Gruppbild Master3 Foto Rasmus Eriksson

Masterkull 3 presenterer sine prosjekter på Vega 15. juni

Kom og hør hvordan produsentstudentene Andrea Backstrom og Benedicte Westbye fikk 1,6 millioner visninger på TikTok for sin serie og få innblikk i prosjekter som spenner fra virtuell produksjon til manuspitch, utstilling, dokumentar og fiksjonsfilmprosjekter.

Processed 6359481a 63d2 477b b2ec f91cab43a25a gcc U1 YWO

Orkan i studio! Kull 13s workshop med virtuelle og reelle kulisser

Kull 13s foto- og produksjonsdesignstudenter forvandlet studio på Lillehammer til "New Orleans post-Katarina". I samarbeid med filmskolens VIPROS-prosjekt involverte workshopen også studenter fra VIPROS-partner CADA (Copenhagen Academy of Digital Arts) som designet virtuelle eksteriører fra New Orleans.

2022 03 17 12 59 38

Filmskolen vil nå nye regitalenter gjennom sommerworkshop med Hisham Zaman

I juni og august leder Hisham Zaman en filmworkshop for unge regitalenter med ambisjon om å utdanne seg videre innen film. Workshopen holdes i filmskolens lokaler på Myrens Verksted i Oslo og er åpen for alle mellom 18-30 år, men søkere med minoritetsbakgrunn vil prioriteres.

Logo lim 600

LIM - Less Is More: Pre-writing workshop June 19-24

There are methods to develop your creativity, generate initial ideas for stories and test them to be sure they are worth to develop in a feature length film. This pre-writing workshop organized by The Norwegian Film School and NFI will help you to strengthen your ideas through theory and very concrete practical exercises