Nordic Talents 2020

Foto: Screenshot, Nordisk film & TV fond

Tekst: Marius Vibe, Tor M. Roaldseth

Studenter fra Filmskolen vant Nordic Talents 2020

Avgangsstudenter fra Den norske filmskolen vant både hovedpris og special mention i årets Nordic Talents pitchekonkurranse. 19 studenter fra seks nordiske filmskoler stilte med 15 spennende prosjekter. Gratulerer til alle sammen!

Årets Nordic Talents hadde 15 pitcher, hvorav Filmskolen stilte utrolig sterkt med sine seks (!) kandidater.

Juryen, bestående av Amanda Kernell, Sigurjón Kjartansson, Eva Mulvad, Jussi Rantamäki og Tone Rønning ga special mention og
50.000 kroner til prosjektet 'Woman Walking' av Kerren Lumer-Klabbers og Emil Wahl.
Hovedprisen på 250.000 kroner gikk til Hazhir Ibrahimi, for prosjektet 'Kolbar'.

Hazhir Ibrahimi uttalte etter å ha blitt tildelt prisen:

"Det har vært en reise for meg, både tre fantastiske år på skolen og denne bra starten på Nordic Talents. Det kunne ikke vært bedre!
Dette var også et resultat av gode undervisninger/øvelser med pitch som jeg har fått på skolen, og ikke minst bra veiledning fra lærerne helt til jeg sendte inn søknad.
Tusen takk igjen!"

Nordic Talents er en pitchekonkurranse arrangert av Nordisk film & TV fond for avgangsstudenter fra de nordiske filmskolene. Konkurransen består i å presentere pitcher for en internasjonal jury med en langfilm, TV-serie, dokumentar eller en animasjonsfilm. Filmskolen gjorde også i 2018 rent bord da Fanny Ovesen vant hovedprisen på for prosjektet 'Laura', mens Brwa Vahabpour og Teresia Fant vant special mention for prosjektene 'Silence' og 'Stories from the Shower'.

I tillegg til de tre som vant priser var også Emilie Beck, Mads Lind Knudsen, Håvard Fandrem og Mohamed Chakiri nominert med sine pitcher.

Filmskolen gratulerer alle deltakere!

Nordic Talents 2020 Hazhir Ibrahimi

Hazhir Ibrahimi ble tildelt hovedprisen med pitch av dokumentarfilmprosjektet "Kolbar".

Juryen begrunnet avgjørelsen slik:

"The main prize goes to a film, with a strong cinematic ambition. It will take us on a ride out of the privileged comfort zone, and give voice to those who no one listens to.

In the cold mountains on the border of Iraq, children have to grow up fast. Not many options are left for them. [...] A slice of life that is invisible but relevant to us in the Nordic countries, as we are multicultural societies. The creator has a clear message to the world: It is not until you have a place in the media, that you have a place in society.

We are sure that the director Hazhir Ibrahimi with the film KOLBAR can bring us a heart wrecking and hopeful story from the snowy mountains, where he himself spent his childhood."

Nordic Talents 2020 Wahl Klabbers Combo

Emil Wahl og Kerren Lumer-Klabbers ble tildelt special mention med pitch av prosjektet "Woman Walking".

"The special mention goes to a pan-Nordic team that that struck us as dynamic and with a creative energy between them. It is a project where an absurd event let’s us see behind the curtain of a dysfunctional family. [...] the unique mix of absurdity and psychological realism together with the craftmanship that they both have shown in their graduation film was so intriguing that the jury has decided to give the special nomination to Kerren Lumer-Klabbers and Emil Wahl for the project WOMAN WALKING."

Nordic Talents 2020 Hazhir Ibrahimi

Juryen begrunnet avgjørelsen slik:

Nordic Talents 2020 Wahl Klabbers Combo

Etter lørdag pris i Cannes Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

Prisdryss i Cannes til tidligere studenter ved filmskolen

Tidligere masterstudent Liv Mari Ulla Mortensen vant prisen for beste kortformatserie for "Etter lørdag" i Cannes med et team fylt med filmskolealumni. BFA-alumni og serieskaper Izer Aliu vant to priser for NRK-serien "Jordbrukerne".

Cecilie Levy

Stipendiat Cecile Levys VR-prosjekt til IDFA DocLab Forum

Stipendiat og manusforfatter Cecilie Levy er blitt tatt ut til IDFA DocLab Forum med VR-prosjektet "Finding Frida". Prosjektet blir produsert av Bjørn-Morten Nerland for Stargate Media og er støttet av Filmskolens Center of Excellence CEFIMA.

Ar cafe presentation slide 02 M Vtransparent

Artistic Research Café - Oct 25th 2021: VIPROS

Challenges and opportunities of Virtual Production: Troels Linde shares key lessons learned in the VIPROS project. On site + Online event: Monday, Oct 25 --- 2:00 PM

Liv Mari Mortensen Fotocredit Hanne Lovise Skartveit

“På masterstudiet fikk jeg tid til å utforske filmspråket og dykke inn i egen stemme”

Liv Mari Ulla Mortensen gikk ut av Filmskolens master i seriell fortelling sommeren 2020. Et år senere debuterte hun som serieskaper med “Etter lørdag”. Nå er serien tatt ut til den prestisjefylte internasjonale tv-seriefestivalen i Cannes. Serieskaperen og regissøren forteller her om den kreative prosessen og hvordan hun begynte å utforske seriens visuelle uttrykk mens hun gikk på masterstudiet.

Thumbnail Uli Hanish photo by Anne Lena Michels

Åpen Masterclass: Produksjonsdesigner Uli Hanisch fra Babylon Berlin

Produksjonsdesigner Uli Hanisch gjester Filmskolen i forbindelse med Seriedagene i Oslo. Fredag 1. oktober kl 13 kommer han til Filmskolen på Myrens Verksted for snakke om den populære neo-noir serien Babylon Berlin.

Produsentkurs

Nytt kurs for produsenter

Kurs for produsenter med fokus på forvaltning av immaterielle rettigheter (IP) i audiovisuelle medier.