Nordic Talents 2020

Foto: Screenshot, Nordisk film & TV fond

Tekst: Marius Vibe, Tor M. Roaldseth

Studenter fra Filmskolen vant Nordic Talents 2020

Avgangsstudenter fra Den norske filmskolen vant både hovedpris og special mention i årets Nordic Talents pitchekonkurranse. 19 studenter fra seks nordiske filmskoler stilte med 15 spennende prosjekter. Gratulerer til alle sammen!

Årets Nordic Talents hadde 15 pitcher, hvorav Filmskolen stilte utrolig sterkt med sine seks (!) kandidater.

Juryen, bestående av Amanda Kernell, Sigurjón Kjartansson, Eva Mulvad, Jussi Rantamäki og Tone Rønning ga special mention og
50.000 kroner til prosjektet 'Woman Walking' av Kerren Lumer-Klabbers og Emil Wahl.
Hovedprisen på 250.000 kroner gikk til Hazhir Ibrahimi, for prosjektet 'Kolbar'.

Hazhir Ibrahimi uttalte etter å ha blitt tildelt prisen:

"Det har vært en reise for meg, både tre fantastiske år på skolen og denne bra starten på Nordic Talents. Det kunne ikke vært bedre!
Dette var også et resultat av gode undervisninger/øvelser med pitch som jeg har fått på skolen, og ikke minst bra veiledning fra lærerne helt til jeg sendte inn søknad.
Tusen takk igjen!"

Nordic Talents er en pitchekonkurranse arrangert av Nordisk film & TV fond for avgangsstudenter fra de nordiske filmskolene. Konkurransen består i å presentere pitcher for en internasjonal jury med en langfilm, TV-serie, dokumentar eller en animasjonsfilm. Filmskolen gjorde også i 2018 rent bord da Fanny Ovesen vant hovedprisen på for prosjektet 'Laura', mens Brwa Vahabpour og Teresia Fant vant special mention for prosjektene 'Silence' og 'Stories from the Shower'.

I tillegg til de tre som vant priser var også Emilie Beck, Mads Lind Knudsen, Håvard Fandrem og Mohamed Chakiri nominert med sine pitcher.

Filmskolen gratulerer alle deltakere!

Nordic Talents 2020 Hazhir Ibrahimi

Hazhir Ibrahimi ble tildelt hovedprisen med pitch av dokumentarfilmprosjektet "Kolbar".

Juryen begrunnet avgjørelsen slik:

"The main prize goes to a film, with a strong cinematic ambition. It will take us on a ride out of the privileged comfort zone, and give voice to those who no one listens to.

In the cold mountains on the border of Iraq, children have to grow up fast. Not many options are left for them. [...] A slice of life that is invisible but relevant to us in the Nordic countries, as we are multicultural societies. The creator has a clear message to the world: It is not until you have a place in the media, that you have a place in society.

We are sure that the director Hazhir Ibrahimi with the film KOLBAR can bring us a heart wrecking and hopeful story from the snowy mountains, where he himself spent his childhood."

Nordic Talents 2020 Wahl Klabbers Combo

Emil Wahl og Kerren Lumer-Klabbers ble tildelt special mention med pitch av prosjektet "Woman Walking".

"The special mention goes to a pan-Nordic team that that struck us as dynamic and with a creative energy between them. It is a project where an absurd event let’s us see behind the curtain of a dysfunctional family. [...] the unique mix of absurdity and psychological realism together with the craftmanship that they both have shown in their graduation film was so intriguing that the jury has decided to give the special nomination to Kerren Lumer-Klabbers and Emil Wahl for the project WOMAN WALKING."

Nordic Talents 2020 Hazhir Ibrahimi

Juryen begrunnet avgjørelsen slik:

Nordic Talents 2020 Wahl Klabbers Combo

Håkon Sunniva FB

Møt prisbelønte filmskapere fra kull 12 på veien fra kort- til spillefilm

28. september kan du møte regissør Håkon Anton Olavsen og manusforfatter Sunniva Kviteberg fra kull 12 som startet sitt kreative samarbeid med eksamensfilmen "Superdupermegagigasingel" og nå utvikler prosjektet videre som spillefilmen "Titanic Club".

Feiring 25 år8

Filmskolen feirer 25-år på Lillehammer 29.-30. november

I høst er det 25 år siden filmskolen åpnet dørene og kull 1 startet på Lillehammer! Vi feirer med fest og to dager med faglige diskusjoner rundt filmutdanning og talentutvikling, dagens filmlandskap og norsk films fremtid. Hold av datoene 29.-30. november og følg med på våre nettsider for programslipp!

Nordic talents special mention prize outside

Studenter fra Filmskolen vant pris under Nordic Talents

Filmskolens avgangsstudenter på bachelor Sunniva Kviteberg og Håkon Olav Antonsen vant pris under Nordic Talents pitchekonkurranse i København.

KLASSEBILDE MASTER web

Lykke til videre masterkull 3!

Den 15. juni sa vi farvel og på gjensyn til filmskolens tredje masterkull. Legg merke til denne gjengen - vi forventer å få høre mer fra dem fremover!

V1 0003 Kull4 Waad

Waad Amer fra kull 12 er fersk masterstudent i visuell design

Waad Amer gikk rett fra produksjonsdesignlinjen på bachelorprogrammet (kull 12) til visuell design på masterprogrammet (kull 4).

SIRI 1talerifokus1 1605

Produksjonsdesigner Siri Langdalen ansatt i fast stilling

Professor Siri Langdalen går som den første faglig ansatte inn i en fast stilling på filmskolen etter endt åremål. Hun er fagansvarlig for visuell design på master og er også involvert i bachelorprogrammet.