Yvonne Stenberg crop 2

Foto: [Avbildet]: Yvonne Stenberg - Lydlinjen - kull 9

Tekst: Marius Vibe

Opptak 2021 – mini Q&A: Yvonne Stenberg

I forbindelse med opptak til BFA 2021 har vi spurt en håndfull av våre tidligere studenter om både tiden på Filmskolen og karrieren etterpå.
Denne gangen har vi snakket med lyddesigner og foley-artist Yvonne Stenberg

Q: Hva har du jobbet med i filmbransjen siden du ble uteksaminert, og hvilket prosjekt – eller prosjekter – er du i gang med nå?

A: Jeg har jobbet både som lyddesigner, lydlegger og foley-artist etter filmskolen. Jeg har gjort lyddesign på spillefilmene 'Alle utlendinger har lukka gardiner' og 'Gjengangere', tv-serien 'Lovleg' og diverse kortfilmer. Akkurat nå gjør jeg foley sammen med Therese Næss Diesen på 'Rådebank', sesong 2.

Q: Hva var det som fikk deg til å søke på Filmskolen?

A: Min interesse for film og muligheten til å være med på å videreformidle andre mennesker sine historier fikk meg til å søke meg inn på Filmskolen. I tillegg ble det til at jeg bestemte meg for å spesialisere meg innenfor lyd ganske tidlig. Dette interesserte meg fordi det nesten ikke finnes begrensninger for hva man kan fortelle med lyd!

Q: Hva var det viktigste du tok med deg fra undervisningen du fikk på Lillehammer?

A: Det er vanskelig å velge da jeg aldri hadde trodd at man kunne lære så mye på tre år. Vi hadde noen fantastiske evalueringer på filmskolen, og gjennom disse utviklet vi som kull et felles språk og lærte å gi/få feedback. Det tror jeg for meg ble den viktigste delen av Filmskolen.

Q: Hvorfor bør kommende filmskapere søke seg inn på Filmskolen?

A: Hvis man har ambisjoner om å spesialisere seg innen ett felt og vil jobbe med spillefilm og tv-serier, så anbefaler jeg filmskolen på det varmeste. Ikke bare lærer man veldig mye, men man får også mange kontakter man kan ta med seg videre etter utdannelsen er ferdig. I tillegg fikk jeg mange gode venner og følte at skolemiljøet på filmskolen var veldig trygt og fint.

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli lyddesigner?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli lyddesigner?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

Håkon Sunniva FB

Møt prisbelønte filmskapere fra kull 12 på veien fra kort- til spillefilm

28. september kan du møte regissør Håkon Anton Olavsen og manusforfatter Sunniva Kviteberg fra kull 12 som startet sitt kreative samarbeid med eksamensfilmen "Superdupermegagigasingel" og nå utvikler prosjektet videre som spillefilmen "Titanic Club".

Feiring 25 år8

Filmskolen feirer 25-år på Lillehammer 29.-30. november

I høst er det 25 år siden filmskolen åpnet dørene og kull 1 startet på Lillehammer! Vi feirer med fest og to dager med faglige diskusjoner rundt filmutdanning og talentutvikling, dagens filmlandskap og norsk films fremtid. Hold av datoene 29.-30. november og følg med på våre nettsider for programslipp!

Nordic talents special mention prize outside

Studenter fra Filmskolen vant pris under Nordic Talents

Filmskolens avgangsstudenter på bachelor Sunniva Kviteberg og Håkon Olav Antonsen vant pris under Nordic Talents pitchekonkurranse i København.

KLASSEBILDE MASTER web

Lykke til videre masterkull 3!

Den 15. juni sa vi farvel og på gjensyn til filmskolens tredje masterkull. Legg merke til denne gjengen - vi forventer å få høre mer fra dem fremover!

V1 0003 Kull4 Waad

Waad Amer fra kull 12 er fersk masterstudent i visuell design

Waad Amer gikk rett fra produksjonsdesignlinjen på bachelorprogrammet (kull 12) til visuell design på masterprogrammet (kull 4).

SIRI 1talerifokus1 1605

Produksjonsdesigner Siri Langdalen ansatt i fast stilling

Professor Siri Langdalen går som den første faglig ansatte inn i en fast stilling på filmskolen etter endt åremål. Hun er fagansvarlig for visuell design på master og er også involvert i bachelorprogrammet.