Torstein Nodland crop

Foto: [Avbildet]: Torstein Nodland - Fotolinjen - kull 1

Tekst: Marius Vibe

Opptak 2021 – mini Q&A: Torstein Nodland

I forbindelse med opptak til BFA 2021 har vi spurt en håndfull av våre tidligere studenter om både tiden på Filmskolen og karrieren etterpå.
Denne gangen har vi snakket med fotograf Torstein Nodland

Q: Hva har du jobbet med i filmbransjen siden du ble uteksaminert, og hvilket prosjekt – eller prosjekter – er du i gang med nå?

A: Jeg gikk på det første kullet og ble uteksaminert vinteren 2000. Siden den gang har det blitt drøyt 20 dokumentarfilmer, derav noen kino-dokumentarer. I tillegg en del kortfilmer, reklame, musikkvideoer, og oppdragsfilmer for ulike bedrifter og institusjoner. TV-programmer som reality-serier har det også blitt en del av. Har vært sjefsfotograf på én spillefilm, skrekkfilmen "Alle må dø", som ikke kom på kino pga. Covid-19.
Akkurat nå for tiden fotograferer jeg filmer for NDLA, som skal brukes i undervisning for videregående skole.

Q: Hva var det som fikk deg til å søke på Filmskolen?

A: Etter en del praksis i film- og TV-bransjen hadde jeg lyst til å bli filmfotograf. Tidspunktet passet godt med oppstarten av Den norske filmskolen.

Q: Hva var det viktigste du tok med deg fra undervisningen du fikk på Lillehammer?

A: Å få testet ut idéer i praksis, utvikle tankesett rundt historiefortelling. Samarbeid.

Q: Hvorfor bør kommende filmskapere søke seg inn på Filmskolen?

A: Det er sannsynligvis fremdeles den beste og mest effektive måten å lære seg, og gå i dybden av, et filmfag på i Norge.

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli filmfotograf?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli filmfotograf?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

2021 04 TV serie foto Kjell Vassdal DSC0974 v1 30x20 Listebilde

TV-serieinnspilling

Se bilder fra kull 12-studentenes arbeid på sett