Torstein Nodland crop

Foto: [Avbildet]: Torstein Nodland - Fotolinjen - kull 1

Tekst: Marius Vibe

Opptak 2021 – mini Q&A: Torstein Nodland

I forbindelse med opptak til BFA 2021 har vi spurt en håndfull av våre tidligere studenter om både tiden på Filmskolen og karrieren etterpå.
Denne gangen har vi snakket med fotograf Torstein Nodland

Q: Hva har du jobbet med i filmbransjen siden du ble uteksaminert, og hvilket prosjekt – eller prosjekter – er du i gang med nå?

A: Jeg gikk på det første kullet og ble uteksaminert vinteren 2000. Siden den gang har det blitt drøyt 20 dokumentarfilmer, derav noen kino-dokumentarer. I tillegg en del kortfilmer, reklame, musikkvideoer, og oppdragsfilmer for ulike bedrifter og institusjoner. TV-programmer som reality-serier har det også blitt en del av. Har vært sjefsfotograf på én spillefilm, skrekkfilmen "Alle må dø", som ikke kom på kino pga. Covid-19.
Akkurat nå for tiden fotograferer jeg filmer for NDLA, som skal brukes i undervisning for videregående skole.

Q: Hva var det som fikk deg til å søke på Filmskolen?

A: Etter en del praksis i film- og TV-bransjen hadde jeg lyst til å bli filmfotograf. Tidspunktet passet godt med oppstarten av Den norske filmskolen.

Q: Hva var det viktigste du tok med deg fra undervisningen du fikk på Lillehammer?

A: Å få testet ut idéer i praksis, utvikle tankesett rundt historiefortelling. Samarbeid.

Q: Hvorfor bør kommende filmskapere søke seg inn på Filmskolen?

A: Det er sannsynligvis fremdeles den beste og mest effektive måten å lære seg, og gå i dybden av, et filmfag på i Norge.

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli filmfotograf?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli filmfotograf?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

Etter lørdag pris i Cannes Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

Prisdryss i Cannes til tidligere studenter ved filmskolen

Tidligere masterstudent Liv Mari Ulla Mortensen vant prisen for beste kortformatserie for "Etter lørdag" i Cannes med et team fylt med filmskolealumni. BFA-alumni og serieskaper Izer Aliu vant to priser for NRK-serien "Jordbrukerne".

Cecilie Levy

Stipendiat Cecile Levys VR-prosjekt til IDFA DocLab Forum

Stipendiat og manusforfatter Cecilie Levy er blitt tatt ut til IDFA DocLab Forum med VR-prosjektet "Finding Frida". Prosjektet blir produsert av Bjørn-Morten Nerland for Stargate Media og er støttet av Filmskolens Center of Excellence CEFIMA.

Ar cafe presentation slide 02 M Vtransparent

Artistic Research Café - Oct 25th 2021: VIPROS

Challenges and opportunities of Virtual Production: Troels Linde shares key lessons learned in the VIPROS project. On site + Online event: Monday, Oct 25 --- 2:00 PM

Liv Mari Mortensen Fotocredit Hanne Lovise Skartveit

“På masterstudiet fikk jeg tid til å utforske filmspråket og dykke inn i egen stemme”

Liv Mari Ulla Mortensen gikk ut av Filmskolens master i seriell fortelling sommeren 2020. Et år senere debuterte hun som serieskaper med “Etter lørdag”. Nå er serien tatt ut til den prestisjefylte internasjonale tv-seriefestivalen i Cannes. Serieskaperen og regissøren forteller her om den kreative prosessen og hvordan hun begynte å utforske seriens visuelle uttrykk mens hun gikk på masterstudiet.

Thumbnail Uli Hanish photo by Anne Lena Michels

Åpen Masterclass: Produksjonsdesigner Uli Hanisch fra Babylon Berlin

Produksjonsdesigner Uli Hanisch gjester Filmskolen i forbindelse med Seriedagene i Oslo. Fredag 1. oktober kl 13 kommer han til Filmskolen på Myrens Verksted for snakke om den populære neo-noir serien Babylon Berlin.

Produsentkurs

Nytt kurs for produsenter

Kurs for produsenter med fokus på forvaltning av immaterielle rettigheter (IP) i audiovisuelle medier.