Torstein Nodland crop

Foto: [Avbildet]: Torstein Nodland - Fotolinjen - kull 1

Tekst: Marius Vibe

Opptak 2021 – mini Q&A: Torstein Nodland

I forbindelse med opptak til BFA 2021 har vi spurt en håndfull av våre tidligere studenter om både tiden på Filmskolen og karrieren etterpå.
Denne gangen har vi snakket med fotograf Torstein Nodland

Q: Hva har du jobbet med i filmbransjen siden du ble uteksaminert, og hvilket prosjekt – eller prosjekter – er du i gang med nå?

A: Jeg gikk på det første kullet og ble uteksaminert vinteren 2000. Siden den gang har det blitt drøyt 20 dokumentarfilmer, derav noen kino-dokumentarer. I tillegg en del kortfilmer, reklame, musikkvideoer, og oppdragsfilmer for ulike bedrifter og institusjoner. TV-programmer som reality-serier har det også blitt en del av. Har vært sjefsfotograf på én spillefilm, skrekkfilmen "Alle må dø", som ikke kom på kino pga. Covid-19.
Akkurat nå for tiden fotograferer jeg filmer for NDLA, som skal brukes i undervisning for videregående skole.

Q: Hva var det som fikk deg til å søke på Filmskolen?

A: Etter en del praksis i film- og TV-bransjen hadde jeg lyst til å bli filmfotograf. Tidspunktet passet godt med oppstarten av Den norske filmskolen.

Q: Hva var det viktigste du tok med deg fra undervisningen du fikk på Lillehammer?

A: Å få testet ut idéer i praksis, utvikle tankesett rundt historiefortelling. Samarbeid.

Q: Hvorfor bør kommende filmskapere søke seg inn på Filmskolen?

A: Det er sannsynligvis fremdeles den beste og mest effektive måten å lære seg, og gå i dybden av, et filmfag på i Norge.

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli filmfotograf?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli filmfotograf?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

Håkon Sunniva FB

Møt prisbelønte filmskapere fra kull 12 på veien fra kort- til spillefilm

28. september kan du møte regissør Håkon Anton Olavsen og manusforfatter Sunniva Kviteberg fra kull 12 som startet sitt kreative samarbeid med eksamensfilmen "Superdupermegagigasingel" og nå utvikler prosjektet videre som spillefilmen "Titanic Club".

Feiring 25 år8

Filmskolen feirer 25-år på Lillehammer 29.-30. november

I høst er det 25 år siden filmskolen åpnet dørene og kull 1 startet på Lillehammer! Vi feirer med fest og to dager med faglige diskusjoner rundt filmutdanning og talentutvikling, dagens filmlandskap og norsk films fremtid. Hold av datoene 29.-30. november og følg med på våre nettsider for programslipp!

Nordic talents special mention prize outside

Studenter fra Filmskolen vant pris under Nordic Talents

Filmskolens avgangsstudenter på bachelor Sunniva Kviteberg og Håkon Olav Antonsen vant pris under Nordic Talents pitchekonkurranse i København.

KLASSEBILDE MASTER web

Lykke til videre masterkull 3!

Den 15. juni sa vi farvel og på gjensyn til filmskolens tredje masterkull. Legg merke til denne gjengen - vi forventer å få høre mer fra dem fremover!

V1 0003 Kull4 Waad

Waad Amer fra kull 12 er fersk masterstudent i visuell design

Waad Amer gikk rett fra produksjonsdesignlinjen på bachelorprogrammet (kull 12) til visuell design på masterprogrammet (kull 4).

SIRI 1talerifokus1 1605

Produksjonsdesigner Siri Langdalen ansatt i fast stilling

Professor Siri Langdalen går som den første faglig ansatte inn i en fast stilling på filmskolen etter endt åremål. Hun er fagansvarlig for visuell design på master og er også involvert i bachelorprogrammet.