Thomas Pape crop

Foto: [Avbildet]: Thomas Pape - Lydlinjen - kull 10

Tekst: Marius Vibe

Opptak 2021 – mini Q&A: Thomas Pape

I forbindelse med opptak til BFA 2021 har vi spurt en håndfull av våre tidligere studenter om både tiden på Filmskolen og karrieren etterpå.
Denne gangen har vi snakket med lyddesigner Thomas Pape

Q: Hva har du jobbet med i filmbransjen siden du ble uteksaminert, og hvilket prosjekt – eller prosjekter – er du i gang med nå?

A: Jeg arbejder med mange forskellige discipliner indenfor lyd, både som sound designer, mixer, editor og indspiller. Jeg arbejder derudover med lyd til VR og underviser i Dolby Atmos lydlægning og mix på Sonic College.

Lige nu har jeg afsluttet indspilning af fiktionsfilmen 'Høst' og er igang med at lave sound design på dokumentarfilmen 'From the Wild Sea'.

Q: Hva var det som fikk deg til å søke på Filmskolen?

A: Jeg ønskede brændende at lave spillefilm og udvikle mit skilset fra at lave kortfilm og reklamer til at komme til det næste niveau. Der var så mange ting jeg ikke kendte til fordi jeg hovedsageligt var selvlært og jeg vidste at hvis jeg skulle bryde igennem til den tunge del af branchen var jeg nødt til at lære det på en af de nationale filmskoler, og udvikle mit netværk ved at være i et professionelt miljø. Jeg havde hørt mange rigtig gode ting om Den norske filmskolen, og deres scandinaviske profil gjorde at jeg ikke var i tvivl om at jeg som dansker ville passe ind.

Q: Hva var det viktigste du tok med deg fra undervisningen du fikk på Lillehammer?

A: Det vigtigste jeg tog med mig var min professionelle og strukturerede tilgang til projekter. Efter talrige øvelser på skolen med ekstrem gennemarbejdet struktur og fokus på detaljeret planlægning, kunne jeg indgå i store internationale projekter uden at føle mig som en nybegynder. Desuden var alle de fagspecifikke øvelser designet til at jeg kunne komme ud med et indblik i alle typiske scenarier i branchen, og derfor kunne jeg nemt tage forskellige jobs med det samme.

Q: Hvorfor bør kommende filmskapere søke seg inn på Filmskolen?

A: Hvis man vil have en chance i denne branche, er det ekstremt vigtig at have tid til at udvikle sig i et miljø hvor man har adgang til den aktuelle teknik, og lærere der kan vejlede og undervise i de metoder og teknikker man bruger i filmbranchen. Uden denne safe-zone hvor man har mulighed for at eksperimentere og træne, er det næste umuligt at udvikle sit sprog og komme op på niveau med resten af branchen. Filmskolen er tre år der udvikler dig mentalt, teknisk og kunstneriskt på måder du ikke kunne forestille dig, og denne udvikling er en unik mulighed for at blive den bedste filmskaber du kan blive.

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli lyddesigner?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli lyddesigner?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

7375 C0 C3 CD5 B4 CEB9702 D3 FC97 C77277

Kull 12s produksjonsdesign- og fotostudenter med utstilling 20. juni

Etter innspillingen av eksamensfilmene jobber produksjonsdesign- og fotostudentene med egne personlige prosjekter som blir utstilt i studio på Lillehammer fra 20 - 30. juni. Frederik Skrattings prosjekt "Den Fremmede" kombinerer oljemaleri, scenografi i studio og VR.

1 I8 A0932

Bransjevisning av kull 12s eksamensfilmer i Oslo 27. august

Kull 12s bransjevisning av årets eksamensfilmer blir i Oslo 27. august. Her får du se seks filmer som viser talentet til årets avgangskull og bli kjent med norsk filmbransjes nye stemmer. Etterpå blir det fest på Myrens! Hold av datoen! Eksamensfilmene vises også for venner og familie den 29. juni på Lillehammer

Gruppbild Master3 Foto Rasmus Eriksson

Masterkull 3 presenterer sine prosjekter på Vega 15. juni

Kom og hør hvordan produsentstudentene Andrea Backstrom og Benedicte Westbye fikk 1,6 millioner visninger på TikTok for sin serie og få innblikk i prosjekter som spenner fra virtuell produksjon til manuspitch, utstilling, dokumentar og fiksjonsfilmprosjekter.

Processed 6359481a 63d2 477b b2ec f91cab43a25a gcc U1 YWO

Orkan i studio! Kull 13s workshop med virtuelle og reelle kulisser

Kull 13s foto- og produksjonsdesignstudenter forvandlet studio på Lillehammer til "New Orleans post-Katarina". I samarbeid med filmskolens VIPROS-prosjekt involverte workshopen også studenter fra VIPROS-partner CADA (Copenhagen Academy of Digital Arts) som designet virtuelle eksteriører fra New Orleans.

2022 03 17 12 59 38

Filmskolen vil nå nye regitalenter gjennom sommerworkshop med Hisham Zaman

I juni og august leder Hisham Zaman en filmworkshop for unge regitalenter med ambisjon om å utdanne seg videre innen film. Workshopen holdes i filmskolens lokaler på Myrens Verksted i Oslo og er åpen for alle mellom 18-30 år, men søkere med minoritetsbakgrunn vil prioriteres.

Logo lim 600

LIM - Less Is More: Pre-writing workshop June 19-24

There are methods to develop your creativity, generate initial ideas for stories and test them to be sure they are worth to develop in a feature length film. This pre-writing workshop organized by The Norwegian Film School and NFI will help you to strengthen your ideas through theory and very concrete practical exercises