Thomas Pape crop

Foto: [Avbildet]: Thomas Pape - Lydlinjen - kull 10

Tekst: Marius Vibe

Opptak 2021 – mini Q&A: Thomas Pape

I forbindelse med opptak til BFA 2021 har vi spurt en håndfull av våre tidligere studenter om både tiden på Filmskolen og karrieren etterpå.
Denne gangen har vi snakket med lyddesigner Thomas Pape

Q: Hva har du jobbet med i filmbransjen siden du ble uteksaminert, og hvilket prosjekt – eller prosjekter – er du i gang med nå?

A: Jeg arbejder med mange forskellige discipliner indenfor lyd, både som sound designer, mixer, editor og indspiller. Jeg arbejder derudover med lyd til VR og underviser i Dolby Atmos lydlægning og mix på Sonic College.

Lige nu har jeg afsluttet indspilning af fiktionsfilmen 'Høst' og er igang med at lave sound design på dokumentarfilmen 'From the Wild Sea'.

Q: Hva var det som fikk deg til å søke på Filmskolen?

A: Jeg ønskede brændende at lave spillefilm og udvikle mit skilset fra at lave kortfilm og reklamer til at komme til det næste niveau. Der var så mange ting jeg ikke kendte til fordi jeg hovedsageligt var selvlært og jeg vidste at hvis jeg skulle bryde igennem til den tunge del af branchen var jeg nødt til at lære det på en af de nationale filmskoler, og udvikle mit netværk ved at være i et professionelt miljø. Jeg havde hørt mange rigtig gode ting om Den norske filmskolen, og deres scandinaviske profil gjorde at jeg ikke var i tvivl om at jeg som dansker ville passe ind.

Q: Hva var det viktigste du tok med deg fra undervisningen du fikk på Lillehammer?

A: Det vigtigste jeg tog med mig var min professionelle og strukturerede tilgang til projekter. Efter talrige øvelser på skolen med ekstrem gennemarbejdet struktur og fokus på detaljeret planlægning, kunne jeg indgå i store internationale projekter uden at føle mig som en nybegynder. Desuden var alle de fagspecifikke øvelser designet til at jeg kunne komme ud med et indblik i alle typiske scenarier i branchen, og derfor kunne jeg nemt tage forskellige jobs med det samme.

Q: Hvorfor bør kommende filmskapere søke seg inn på Filmskolen?

A: Hvis man vil have en chance i denne branche, er det ekstremt vigtig at have tid til at udvikle sig i et miljø hvor man har adgang til den aktuelle teknik, og lærere der kan vejlede og undervise i de metoder og teknikker man bruger i filmbranchen. Uden denne safe-zone hvor man har mulighed for at eksperimentere og træne, er det næste umuligt at udvikle sit sprog og komme op på niveau med resten af branchen. Filmskolen er tre år der udvikler dig mentalt, teknisk og kunstneriskt på måder du ikke kunne forestille dig, og denne udvikling er en unik mulighed for at blive den bedste filmskaber du kan blive.

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli lyddesigner?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli lyddesigner?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

Håkon Sunniva FB

Møt prisbelønte filmskapere fra kull 12 på veien fra kort- til spillefilm

28. september kan du møte regissør Håkon Anton Olavsen og manusforfatter Sunniva Kviteberg fra kull 12 som startet sitt kreative samarbeid med eksamensfilmen "Superdupermegagigasingel" og nå utvikler prosjektet videre som spillefilmen "Titanic Club".

Feiring 25 år8

Filmskolen feirer 25-år på Lillehammer 29.-30. november

I høst er det 25 år siden filmskolen åpnet dørene og kull 1 startet på Lillehammer! Vi feirer med fest og to dager med faglige diskusjoner rundt filmutdanning og talentutvikling, dagens filmlandskap og norsk films fremtid. Hold av datoene 29.-30. november og følg med på våre nettsider for programslipp!

Nordic talents special mention prize outside

Studenter fra Filmskolen vant pris under Nordic Talents

Filmskolens avgangsstudenter på bachelor Sunniva Kviteberg og Håkon Olav Antonsen vant pris under Nordic Talents pitchekonkurranse i København.

KLASSEBILDE MASTER web

Lykke til videre masterkull 3!

Den 15. juni sa vi farvel og på gjensyn til filmskolens tredje masterkull. Legg merke til denne gjengen - vi forventer å få høre mer fra dem fremover!

V1 0003 Kull4 Waad

Waad Amer fra kull 12 er fersk masterstudent i visuell design

Waad Amer gikk rett fra produksjonsdesignlinjen på bachelorprogrammet (kull 12) til visuell design på masterprogrammet (kull 4).

SIRI 1talerifokus1 1605

Produksjonsdesigner Siri Langdalen ansatt i fast stilling

Professor Siri Langdalen går som den første faglig ansatte inn i en fast stilling på filmskolen etter endt åremål. Hun er fagansvarlig for visuell design på master og er også involvert i bachelorprogrammet.