Roar Uthaug crop

Foto: Eirik Evjen/Fantefilm // [Avbildet]: Roar Uthaug - Regilinjen - kull 2

Tekst: Marius Vibe

Opptak 2021 – mini Q&A: Roar Uthaug

I forbindelse med opptak til BFA 2021 har vi spurt en håndfull av våre tidligere studenter om både tiden på Filmskolen og karrieren etterpå.
Denne gangen har vi snakket med regissør Roar Uthaug

Q: Hva har du jobbet med i filmbransjen siden du ble uteksaminert, og hvilket prosjekt – eller prosjekter – er du i gang med nå?

A: Rett etter filmskolen fikk jeg jobb med å regissere reklamefilm. Dette ledet til at jeg fikk lage min første spillefilm 'Fritt Vilt', som igjen førte til flere spillefilmer i Norge. Blant dem var 'Bølgen', som ble Norges Oscar-kandidat og som gjorde at jeg fikk jobben med å regissere 'Tomb Raider' for MGM og Warner Brothers. Nå er jeg i forproduksjon på den norske spillefilmen 'Troll' som finansieres av Netflix og skal i opptak høsten 2021.

Q: Hva var det som fikk deg til å søke på Filmskolen?

A: Jeg visste at jeg ville jobbe med å regissere film, så etter å lagd en del kortfilmer føltes det som et naturlig steg videre.

Q: Hva var det viktigste du tok med deg fra undervisningen du fikk på Lillehammer?

A: Det viktigste for min del var nok å få øvd meg masse på å lage film, og å møte andre som delte min brennende interesse for film. Mange av de jeg gikk på skole med fortsatte jeg å samarbeide med etterpå.

Q: Hvorfor bør kommende filmskapere søke seg inn på Filmskolen?

A: Fordi det er en gyllen mulighet til å få øve seg på å lage film sammen med andre likesinnede. Og det uten all den kampen man vanligvis har for å finansiere prosjekter. Det er også en enestående sjanse til å knytte kontakter både med medstudenter og med bransjen.

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli regissør?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli regissør?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

Etter lørdag pris i Cannes Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

Prisdryss i Cannes til tidligere studenter ved filmskolen

Tidligere masterstudent Liv Mari Ulla Mortensen vant prisen for beste kortformatserie for "Etter lørdag" i Cannes med et team fylt med filmskolealumni. BFA-alumni og serieskaper Izer Aliu vant to priser for NRK-serien "Jordbrukerne".

Cecilie Levy

Stipendiat Cecile Levys VR-prosjekt til IDFA DocLab Forum

Stipendiat og manusforfatter Cecilie Levy er blitt tatt ut til IDFA DocLab Forum med VR-prosjektet "Finding Frida". Prosjektet blir produsert av Bjørn-Morten Nerland for Stargate Media og er støttet av Filmskolens Center of Excellence CEFIMA.

Ar cafe presentation slide 02 M Vtransparent

Artistic Research Café - Oct 25th 2021: VIPROS

Challenges and opportunities of Virtual Production: Troels Linde shares key lessons learned in the VIPROS project. On site + Online event: Monday, Oct 25 --- 2:00 PM

Liv Mari Mortensen Fotocredit Hanne Lovise Skartveit

“På masterstudiet fikk jeg tid til å utforske filmspråket og dykke inn i egen stemme”

Liv Mari Ulla Mortensen gikk ut av Filmskolens master i seriell fortelling sommeren 2020. Et år senere debuterte hun som serieskaper med “Etter lørdag”. Nå er serien tatt ut til den prestisjefylte internasjonale tv-seriefestivalen i Cannes. Serieskaperen og regissøren forteller her om den kreative prosessen og hvordan hun begynte å utforske seriens visuelle uttrykk mens hun gikk på masterstudiet.

Thumbnail Uli Hanish photo by Anne Lena Michels

Åpen Masterclass: Produksjonsdesigner Uli Hanisch fra Babylon Berlin

Produksjonsdesigner Uli Hanisch gjester Filmskolen i forbindelse med Seriedagene i Oslo. Fredag 1. oktober kl 13 kommer han til Filmskolen på Myrens Verksted for snakke om den populære neo-noir serien Babylon Berlin.

Produsentkurs

Nytt kurs for produsenter

Kurs for produsenter med fokus på forvaltning av immaterielle rettigheter (IP) i audiovisuelle medier.