Roar Uthaug crop

Foto: Eirik Evjen/Fantefilm // [Avbildet]: Roar Uthaug - Regilinjen - kull 2

Tekst: Marius Vibe

Opptak 2021 – mini Q&A: Roar Uthaug

I forbindelse med opptak til BFA 2021 har vi spurt en håndfull av våre tidligere studenter om både tiden på Filmskolen og karrieren etterpå.
Denne gangen har vi snakket med regissør Roar Uthaug

Q: Hva har du jobbet med i filmbransjen siden du ble uteksaminert, og hvilket prosjekt – eller prosjekter – er du i gang med nå?

A: Rett etter filmskolen fikk jeg jobb med å regissere reklamefilm. Dette ledet til at jeg fikk lage min første spillefilm 'Fritt Vilt', som igjen førte til flere spillefilmer i Norge. Blant dem var 'Bølgen', som ble Norges Oscar-kandidat og som gjorde at jeg fikk jobben med å regissere 'Tomb Raider' for MGM og Warner Brothers. Nå er jeg i forproduksjon på den norske spillefilmen 'Troll' som finansieres av Netflix og skal i opptak høsten 2021.

Q: Hva var det som fikk deg til å søke på Filmskolen?

A: Jeg visste at jeg ville jobbe med å regissere film, så etter å lagd en del kortfilmer føltes det som et naturlig steg videre.

Q: Hva var det viktigste du tok med deg fra undervisningen du fikk på Lillehammer?

A: Det viktigste for min del var nok å få øvd meg masse på å lage film, og å møte andre som delte min brennende interesse for film. Mange av de jeg gikk på skole med fortsatte jeg å samarbeide med etterpå.

Q: Hvorfor bør kommende filmskapere søke seg inn på Filmskolen?

A: Fordi det er en gyllen mulighet til å få øve seg på å lage film sammen med andre likesinnede. Og det uten all den kampen man vanligvis har for å finansiere prosjekter. Det er også en enestående sjanse til å knytte kontakter både med medstudenter og med bransjen.

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli regissør?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli regissør?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

Håkon Sunniva FB

Møt prisbelønte filmskapere fra kull 12 på veien fra kort- til spillefilm

28. september kan du møte regissør Håkon Anton Olavsen og manusforfatter Sunniva Kviteberg fra kull 12 som startet sitt kreative samarbeid med eksamensfilmen "Superdupermegagigasingel" og nå utvikler prosjektet videre som spillefilmen "Titanic Club".

Feiring 25 år8

Filmskolen feirer 25-år på Lillehammer 29.-30. november

I høst er det 25 år siden filmskolen åpnet dørene og kull 1 startet på Lillehammer! Vi feirer med fest og to dager med faglige diskusjoner rundt filmutdanning og talentutvikling, dagens filmlandskap og norsk films fremtid. Hold av datoene 29.-30. november og følg med på våre nettsider for programslipp!

Nordic talents special mention prize outside

Studenter fra Filmskolen vant pris under Nordic Talents

Filmskolens avgangsstudenter på bachelor Sunniva Kviteberg og Håkon Olav Antonsen vant pris under Nordic Talents pitchekonkurranse i København.

KLASSEBILDE MASTER web

Lykke til videre masterkull 3!

Den 15. juni sa vi farvel og på gjensyn til filmskolens tredje masterkull. Legg merke til denne gjengen - vi forventer å få høre mer fra dem fremover!

V1 0003 Kull4 Waad

Waad Amer fra kull 12 er fersk masterstudent i visuell design

Waad Amer gikk rett fra produksjonsdesignlinjen på bachelorprogrammet (kull 12) til visuell design på masterprogrammet (kull 4).

SIRI 1talerifokus1 1605

Produksjonsdesigner Siri Langdalen ansatt i fast stilling

Professor Siri Langdalen går som den første faglig ansatte inn i en fast stilling på filmskolen etter endt åremål. Hun er fagansvarlig for visuell design på master og er også involvert i bachelorprogrammet.