Arild Tryggestad crop

Foto: [Avbildet]: Arild Tryggestad - Klippelinjen - kull 3

Tekst: Marius Vibe

Opptak 2021 – mini Q&A: Arild Tryggestad

I forbindelse med opptak til BFA 2021 har vi spurt en håndfull av våre tidligere studenter om både tiden på Filmskolen og karrieren etterpå.
Denne gangen har vi snakket med manusforfatter og klipper Arild Tryggestad

Q: Hva har du jobbet med i filmbransjen siden du ble uteksaminert, og hvilket prosjekt – eller prosjekter – er du i gang med nå?

A: Ja, jeg har jobbet kontinuerlig innenfor klipp og manus siden jeg ble uteksaminert. Jeg er akkurat tilbake i jobb etter pappaperm, og skriver på et spillefilmmanus om e-sport og en forviklingskomedie om hjemmelekser. I tillegg driver jeg et eget produksjonsselskap, Filmbin AS, der vi jobber med flere prosjekter på forskjellige stadier.

Q: Hva var det som fikk deg til å søke på Filmskolen?

A: Jeg søkte Filmskolen fordi jeg ville ha en utdanning som ga meg mest mulig kompetanse i forhold til å jobbe med fiksjon, som var det jeg var mest interessert i. Og en utdanning som ville kvalifisere meg til å ta disse jobbene etter endt skolegang.

Q: Hva var det viktigste du tok med deg fra undervisningen du fikk på Lillehammer?

A: Det viktigste ble faktisk til slutt studentrelasjonene man fikk, som etter Filmskolen ble yrkesrelasjoner. På Filmskolen fikk vi tre år på å praktisere fagene våre i grupper, og fikk dermed også vite hvem man jobbet bra sammen og hvem man ønsket å fortsette et samarbeid med etter filmskolen.

Q: Hvorfor bør kommende filmskapere søke seg inn på Filmskolen?

A: Kommende filmskapere bør søke seg inn på Filmskolen fordi det er en unik mulighet. Filmskolen sitter på gode ressurser og høy kompetanse som jeg hadde stort utbytte av når jeg gikk der.

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli klipper?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli klipper?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

Håkon Sunniva FB

Møt prisbelønte filmskapere fra kull 12 på veien fra kort- til spillefilm

28. september kan du møte regissør Håkon Anton Olavsen og manusforfatter Sunniva Kviteberg fra kull 12 som startet sitt kreative samarbeid med eksamensfilmen "Superdupermegagigasingel" og nå utvikler prosjektet videre som spillefilmen "Titanic Club".

Feiring 25 år8

Filmskolen feirer 25-år på Lillehammer 29.-30. november

I høst er det 25 år siden filmskolen åpnet dørene og kull 1 startet på Lillehammer! Vi feirer med fest og to dager med faglige diskusjoner rundt filmutdanning og talentutvikling, dagens filmlandskap og norsk films fremtid. Hold av datoene 29.-30. november og følg med på våre nettsider for programslipp!

Nordic talents special mention prize outside

Studenter fra Filmskolen vant pris under Nordic Talents

Filmskolens avgangsstudenter på bachelor Sunniva Kviteberg og Håkon Olav Antonsen vant pris under Nordic Talents pitchekonkurranse i København.

KLASSEBILDE MASTER web

Lykke til videre masterkull 3!

Den 15. juni sa vi farvel og på gjensyn til filmskolens tredje masterkull. Legg merke til denne gjengen - vi forventer å få høre mer fra dem fremover!

V1 0003 Kull4 Waad

Waad Amer fra kull 12 er fersk masterstudent i visuell design

Waad Amer gikk rett fra produksjonsdesignlinjen på bachelorprogrammet (kull 12) til visuell design på masterprogrammet (kull 4).

SIRI 1talerifokus1 1605

Produksjonsdesigner Siri Langdalen ansatt i fast stilling

Professor Siri Langdalen går som den første faglig ansatte inn i en fast stilling på filmskolen etter endt åremål. Hun er fagansvarlig for visuell design på master og er også involvert i bachelorprogrammet.