Dsc3791

Nytt tilbud til hele film- og TV-bransjen

Filmskolen og TV-skolen slår kreftene sammen i utviklingen av etter- og videreutdanning for bransjen.

- Som med topputøvere flest, må også mediebransjen trene og øve for å være i internasjonal toppform, sier dekan ved TV-skolen, Hege Michelsen.

Behovet for å holde seg oppdatert og dermed være konkurranse-dyktige kommer stadig tydeligere frem i et mer presset mediemarked. Michelsen er svært glad for å kunne samarbeide tett med hele film- og tv-bransjen for å imøtekomme dette.

- Vi er stolte av å kunne tilby etter- og videreutdanning for norsk film- og TV-bransje. Vi vil samarbeide med bransjen om de beste treningsformene for våre dyktige film- og TV-folk, og kombinere dette med de kvalitetene som vi er kjent for på Lillehammer, fortsetter Michelsen.

Kartlegger behov

Den norske Filmskolen (DnF) og Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi (AMEK) ved Høgskolen i Innlandet er i gang med å utrede behovet for etter- og videreutdanning i film- og tv-bransjen. Dette arbeidet ledes av Senter for Livslang læring (SELL). Målet med utredningen er å kunne tilby et undervisningsopplegg fra høsten, i form av en pilot, og i fastere rammer fra 2021. Hoveddelen av tilbudet vil ha Filmskolens lokaler på Myrens Verksted i Oslo som base.

For å få et tydeligere bilde av hvilke undervisningstilbud bransjen vil ha nytte av, foregår det for tiden et kartleggingsarbeid. Kartleggingen består blant annet av spørreundersøkelser til fagpersoner og samtaler med blant andre representanter for forbund, kanaler, produksjonsselskaper og etterarbeidshus.

- Det er viktig for oss å basere tilbudene på et faktisk behov, og vi ønsker derfor at flest mulige i bransjen bidrar med innspill til hvordan et slik tilbud skal utformes, sier prosjektleder ved SELL, Niels Theissen.

Tettere samarbeid

Bestillingen av undersøkelsene kommer fra Dnf og AMEK og markerer også starten på et tettere samarbeid mellom fakultetene. Dekan ved Filmskolen, Karin Julsrud, sier hun ser frem til å samarbeide med TV-skolen.

- Dette er noe vi har jobbet for å få til i lang tid. Vi er også i god dialog med NFI [Norsk Filminstitutt] om et mulig samarbeid, etter at deres tilbud for kompetanseheving, NFI:lab, ble nedlagt i forbindelse med omorganisering av instituttet ganske nylig. Planen er å få et permanent tilbud opp å stå fra 1. januar 2021, og da i godt samspill med bransjen og bransjeorganisasjonene, sier Julsrud.

Partner i prosjektet, Senter for livslang læring ved Høgskolen i Innlandet, har i 30 år jobbet med å utvikle kompetansetilbud til de som er i arbeid. Leder ved SELL, Mette Villand, forteller entusiastisk om det forestående arbeidet.

- Det er spennende å kunne bidra til at denne bransjen får oppdatert sin kompetanse gjennom skreddersydde kurs som EVU [etter- og videreutdanning]. Vi bistår her Dnf og AMEK med alle deler av kartlegging og utviklingsperioden, fra å skaffe midler, pedagogisk og digital tilrettelegging av tilbudet, kurs og studieadministrasjon, markedsføring og evaluering, sier Villand.

Hun forteller videre at SELL har utviklet et tett og fruktbart samarbeid med Dnf og AMEK.

-Jeg gleder meg til å se hva vi kan få til når vi jobber sammen; på tvers av fakulteter og enheter, og i tett samarbeid med bransjen, sier Villand.

Resultatene fra undersøkelsene forventes å være klare innen sommeren, og de første kursene som skal evalueres vil ha oppstart i september 2020.

Dersom du er i film og/eller TV bransjen og ønsker å bidra til utformingen av tilbudet kan du gi oss innspill via spørreskjemaet her:

DNF OPPTAK 2022 apen dag FB

Åpent Hus (digitalt) på master 2. februar kl 16

Onsdag 2. februar inviterer vi alle interesserte i masterstudiet på filmskolen til å møtes på zoom for å bli bedre kjent med lærere, studenter og studiet.

DNF arrangement Maske cropped

Åpent foredrag: Å skape karakterer gjennom maske, kostyme og hår.

6. desember kl 10-12 gir maskør og hårdesigner Aase Lund Mathisen og kostymedesigner Sofie Rage Larsen innblikk i prosessen med å skape karakterer gjennom arbeidet med maske, kostyme og hår, sammen med skuespiller Jan Gunnar Røise.

Fargeworkshop Kull13 Hong Kong3 Foto Mikkel Lyng

Fortelle med farger og lys: Tverrfaglig workshop i studio

Hvordan spiller farger og lys inn i opplevelsen av stemning, epoke og miljø på film? Dette utforsket bachelorstudentene i foto og produksjonsdesign på Kull 13 i en tverrfaglig workshop i studio på Lillehammer.

Elin Festøy foto Hanne Lovise Skartveit

Stipendiat Elin Festøy formidler emosjon gjennom interaksjon

Elin Festøy, stipendiat ved Den norske filmskolen, er nå i innspurten på sitt kunstneriske utviklingsarbeid. Hun utforsker emosjonell interaksjon og empati i dokumentarisk VR.

2021 04 TV serie foto Kjell Vassdal DSC 9174 v1 30x20

Bransjekurs for 1st ADs 16. desember

Filmforbundet arrangerer fagseminar om 1st ADs rolle i norsk og nordisk film og serieproduksjon i samarbeid med Filmskolen og Virke Produsentforeningen.

Ar cafe hovedbilde hjemmeside OFF PISTE PREVIEW

Artistic Research Café - 29. nov. 2021: OFF-PISTE WIP

Sniktitt på work-in-progress - de første VR-prototyper utviklet på Off-Piste VR-Hackathon 2021 Myrens Verksted: Mandag, 29. november 2:00 PM