Kinosal

Foto og tekst: Marius Vibe

Fasilitetene: Kinosalen

I forbindelse med opptak til nytt kull i 2021 tenkte vi at det var fint å vise fram noe av det vi har på Filmskolen.
Først ute er kinosalen.

Filmskolen har en flott og romslig kinosal til rådighet, med et lerret på 4,3 x 1,8 meter og femti seter med god beinplass.

Salen har en digital kinofremviser, hvor vi kan spille av alt fra enkle påsynsfiler fra nettet til digitale kinokopier i 2K oppløsning.

Om man har lyst til å gå old school og spille av gamle filmkopier også, har vi faktisk mulighet til å vise både 35 mm og 16 mm film, siden vi fortsatt har vaskeekte filmfremvisere i maskinrommet.

Lydanlegget kan spille av alle lydformatene opp til 7.1 kinomiks.

Salen brukes ofte til undervisning, om filmer og filmklipp er en del av opplegget.
Den brukes også til visning av ferdige filmer etter øvelser, eller til visning for testpublikum mens studentene jobber med klipp.

Kinosalen lånes også ut til øvrige studier på høgskolen.

IMG 3554 crop

Artistic Research Cafe Liste

Artistic Research Café

Halfway evaluation - research fellow Elin Festøy // Online event: Monday, April 26 --- 2:00 PM