Doku collage

Eksamensfilmer fra Filmskolen til Nordic/Docs 2020 Tekst: Marius Vibe

Alle seks eksamensfilmer fra Filmskolens Kreativ dokumentarregi-linje er med i årets Nordic/Docs.

Dokumentarfilmfestivalen Nordic/Docs har akkurat publisert sitt program for 2020.
70 filmer, pluss 14 som skal vises online, har blitt valgt ut blant over 110 påmeldte, og alle de seks dokumentarfilmene fra Filmskolens kull 11 har kommet med i år. Gratulerer!

Av de seks utvalgte har Nora Nivedita Tvedts Fuckings adoptert, Martin Torvbråtens Stolt og Andrea Stang Tank-Nielsens When Ordinary Life Shackles Me kommet med i hovedprogrammet.
Jonathan Lomars Made in Skene, Hazhir Ibrahimis Vennligst vent og Anna Elise Martensens Vi er her skal vises online.

Den 8. Nordic/Docs arrangeres i Fredrikstad 18.-22. november 2020.

Nordic Docs logo 02
Nordic Docs
Nordic Docs logo 02
Nordic Docs

Etter lørdag pris i Cannes Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

Prisdryss i Cannes til tidligere studenter ved filmskolen

Tidligere masterstudent Liv Mari Ulla Mortensen vant prisen for beste kortformatserie for "Etter lørdag" i Cannes med et team fylt med filmskolealumni. BFA-alumni og serieskaper Izer Aliu vant to priser for NRK-serien "Jordbrukerne".

Cecilie Levy

Stipendiat Cecile Levys VR-prosjekt til IDFA DocLab Forum

Stipendiat og manusforfatter Cecilie Levy er blitt tatt ut til IDFA DocLab Forum med VR-prosjektet "Finding Frida". Prosjektet blir produsert av Bjørn-Morten Nerland for Stargate Media og er støttet av Filmskolens Center of Excellence CEFIMA.

Ar cafe presentation slide 02 M Vtransparent

Artistic Research Café - Oct 25th 2021: VIPROS

Challenges and opportunities of Virtual Production: Troels Linde shares key lessons learned in the VIPROS project. On site + Online event: Monday, Oct 25 --- 2:00 PM

Liv Mari Mortensen Fotocredit Hanne Lovise Skartveit

“På masterstudiet fikk jeg tid til å utforske filmspråket og dykke inn i egen stemme”

Liv Mari Ulla Mortensen gikk ut av Filmskolens master i seriell fortelling sommeren 2020. Et år senere debuterte hun som serieskaper med “Etter lørdag”. Nå er serien tatt ut til den prestisjefylte internasjonale tv-seriefestivalen i Cannes. Serieskaperen og regissøren forteller her om den kreative prosessen og hvordan hun begynte å utforske seriens visuelle uttrykk mens hun gikk på masterstudiet.

Thumbnail Uli Hanish photo by Anne Lena Michels

Åpen Masterclass: Produksjonsdesigner Uli Hanisch fra Babylon Berlin

Produksjonsdesigner Uli Hanisch gjester Filmskolen i forbindelse med Seriedagene i Oslo. Fredag 1. oktober kl 13 kommer han til Filmskolen på Myrens Verksted for snakke om den populære neo-noir serien Babylon Berlin.

Produsentkurs

Nytt kurs for produsenter

Kurs for produsenter med fokus på forvaltning av immaterielle rettigheter (IP) i audiovisuelle medier.