Camera Vr2 2

Visning av dokumentarfilmen In Touch og VR-installasjonen The Road to Excellence Foto: Rafal Hanzl

Rafal Hanzl presenterer sine arbeider som «creative technologist» gjennom det nasjonale Stipendprogram for kunstnerisk utviklingsarbeid. Arbeidet han skal disputere på om litt er «Ways of expression: the impact of VFX technology on modern storytelling in film and interactive media production».

The rapid development and adoption of digital technology expanded horizons of creativity and opened new artistic frontiers. The broad array of options can potentially have a negative effect, however, as artists can become overwhelmed by the means of expression enabled by new methods they could never have imagined were possible.

Visual communication assists storytelling and should be used precisely to emphasize the desired features of a story. In filmmaking, visual effects (VFX) should serve as a creative instrument to strengthen the story and artistic vision and communicate the desired idea to the audience. Using VFX in planning and developing the implementation of artistic ideas can play a key role in contemporary art as well. This challenge of visual communication is all the more noticeable in an emerging medium of virtual reality. I argue that VFX tools facilitates solving artistic problems in the majority of creative activities.

My project investigates the creative and artistic potential of the tools of digital manipulation. The research focuses on two key artistic creations: a feature documentary “In touch” and a virtual reality installation for the Lodz Philharmonic “The Road to Excellence”. Through artistic experiments performed in these two projects, I develop innovative creative methods for a new creative profession in the film and interactive media industry: a creative technologist. My aim was to explore how this new artistic collaborator contributes to the visual universe of the artistic creation.

Etter lørdag pris i Cannes Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

Prisdryss i Cannes til tidligere studenter ved filmskolen

Tidligere masterstudent Liv Mari Ulla Mortensen vant prisen for beste kortformatserie for "Etter lørdag" i Cannes med et team fylt med filmskolealumni. BFA-alumni og serieskaper Izer Aliu vant to priser for NRK-serien "Jordbrukerne".

Cecilie Levy

Stipendiat Cecile Levys VR-prosjekt til IDFA DocLab Forum

Stipendiat og manusforfatter Cecilie Levy er blitt tatt ut til IDFA DocLab Forum med VR-prosjektet "Finding Frida". Prosjektet blir produsert av Bjørn-Morten Nerland for Stargate Media og er støttet av Filmskolens Center of Excellence CEFIMA.

Ar cafe presentation slide 02 M Vtransparent

Artistic Research Café - Oct 25th 2021: VIPROS

Challenges and opportunities of Virtual Production: Troels Linde shares key lessons learned in the VIPROS project. On site + Online event: Monday, Oct 25 --- 2:00 PM

Liv Mari Mortensen Fotocredit Hanne Lovise Skartveit

“På masterstudiet fikk jeg tid til å utforske filmspråket og dykke inn i egen stemme”

Liv Mari Ulla Mortensen gikk ut av Filmskolens master i seriell fortelling sommeren 2020. Et år senere debuterte hun som serieskaper med “Etter lørdag”. Nå er serien tatt ut til den prestisjefylte internasjonale tv-seriefestivalen i Cannes. Serieskaperen og regissøren forteller her om den kreative prosessen og hvordan hun begynte å utforske seriens visuelle uttrykk mens hun gikk på masterstudiet.

Thumbnail Uli Hanish photo by Anne Lena Michels

Åpen Masterclass: Produksjonsdesigner Uli Hanisch fra Babylon Berlin

Produksjonsdesigner Uli Hanisch gjester Filmskolen i forbindelse med Seriedagene i Oslo. Fredag 1. oktober kl 13 kommer han til Filmskolen på Myrens Verksted for snakke om den populære neo-noir serien Babylon Berlin.

Produsentkurs

Nytt kurs for produsenter

Kurs for produsenter med fokus på forvaltning av immaterielle rettigheter (IP) i audiovisuelle medier.