Camera Vr2 2

Visning av dokumentarfilmen In Touch og VR-installasjonen The Road to Excellence Foto: Rafal Hanzl

Rafal Hanzl presenterer sine arbeider som «creative technologist» gjennom det nasjonale Stipendprogram for kunstnerisk utviklingsarbeid. Arbeidet han skal disputere på om litt er «Ways of expression: the impact of VFX technology on modern storytelling in film and interactive media production».

The rapid development and adoption of digital technology expanded horizons of creativity and opened new artistic frontiers. The broad array of options can potentially have a negative effect, however, as artists can become overwhelmed by the means of expression enabled by new methods they could never have imagined were possible.

Visual communication assists storytelling and should be used precisely to emphasize the desired features of a story. In filmmaking, visual effects (VFX) should serve as a creative instrument to strengthen the story and artistic vision and communicate the desired idea to the audience. Using VFX in planning and developing the implementation of artistic ideas can play a key role in contemporary art as well. This challenge of visual communication is all the more noticeable in an emerging medium of virtual reality. I argue that VFX tools facilitates solving artistic problems in the majority of creative activities.

My project investigates the creative and artistic potential of the tools of digital manipulation. The research focuses on two key artistic creations: a feature documentary “In touch” and a virtual reality installation for the Lodz Philharmonic “The Road to Excellence”. Through artistic experiments performed in these two projects, I develop innovative creative methods for a new creative profession in the film and interactive media industry: a creative technologist. My aim was to explore how this new artistic collaborator contributes to the visual universe of the artistic creation.

Håkon Sunniva FB

Møt prisbelønte filmskapere fra kull 12 på veien fra kort- til spillefilm

28. september kan du møte regissør Håkon Anton Olavsen og manusforfatter Sunniva Kviteberg fra kull 12 som startet sitt kreative samarbeid med eksamensfilmen "Superdupermegagigasingel" og nå utvikler prosjektet videre som spillefilmen "Titanic Club".

Feiring 25 år8

Filmskolen feirer 25-år på Lillehammer 29.-30. november

I høst er det 25 år siden filmskolen åpnet dørene og kull 1 startet på Lillehammer! Vi feirer med fest og to dager med faglige diskusjoner rundt filmutdanning og talentutvikling, dagens filmlandskap og norsk films fremtid. Hold av datoene 29.-30. november og følg med på våre nettsider for programslipp!

Nordic talents special mention prize outside

Studenter fra Filmskolen vant pris under Nordic Talents

Filmskolens avgangsstudenter på bachelor Sunniva Kviteberg og Håkon Olav Antonsen vant pris under Nordic Talents pitchekonkurranse i København.

KLASSEBILDE MASTER web

Lykke til videre masterkull 3!

Den 15. juni sa vi farvel og på gjensyn til filmskolens tredje masterkull. Legg merke til denne gjengen - vi forventer å få høre mer fra dem fremover!

V1 0003 Kull4 Waad

Waad Amer fra kull 12 er fersk masterstudent i visuell design

Waad Amer gikk rett fra produksjonsdesignlinjen på bachelorprogrammet (kull 12) til visuell design på masterprogrammet (kull 4).

SIRI 1talerifokus1 1605

Produksjonsdesigner Siri Langdalen ansatt i fast stilling

Professor Siri Langdalen går som den første faglig ansatte inn i en fast stilling på filmskolen etter endt åremål. Hun er fagansvarlig for visuell design på master og er også involvert i bachelorprogrammet.