Amandanominasjon

Når jeg faller nominert til fire Amanda Tekst: Gyda Myklenbust

Vi er veldig stolte og glade over å bli Amanda nominert i fire kategorier, og synes det er veldig gøy at vår eksamensfilm Når jeg faller har klart å utmerke seg blant alle de andre gode norske filmene som har vært på kino dette året.

Spillefilmen Når jeg faller fra vårt første masterkull mottok denne uken nominasjoner til hele fire Amanda priser. Magnus Meyer Arnesen ble nominert til årets beste regissør og David Stephen Grant nominert til beste originalmusikk. I tillegg mottok Preben Hodneland nominasjon for beste mannlige hovedrolle, og Alexandra Gjerpen for beste kvinnelige birolle.

Amanda Logo Sort

Når jeg faller har hatt et godt verdensomspennende festivalliv; den åpnet som avslutningsfilm under Den norske filmfestivalen i Haugesund. Hadde internasjonal premiere under i First Feature Competition programmet på Black Nights Film Festival i Tallinn hvor den vant Special Jury Prize #1 I pressemeldingen her sies det:

Special Jury Prize #1: As I Fall / director Magnus Meyer Arensen (Norway) We are happy to give our first nomination to a film that is in true sense a "well made film". It's realistic, it is pure, it is enjoyable to watch. Made from the perspective of a drug addict, the film allows us get under the skin of the main character, to feel his struggles, to understand the reasons of the destructive choices he so often makes. Strong directing and performances makes this a film that well exceeds the expectations of a debut. Right from the first scenes, this magnetising film captures the viewer, and doesn’t let go even long after the closing credits have run out. We cannot wait to see the director's second work!

Så ble filmen videre vist under Dhaka International Film Festival i Bangladesh, i Cleveland Film Festival i USA, Fajr Film Festival i Teheran, Iran, i Embden Film Festival i Tyskland og i Zygmund Vilmos film festival i Ungarn, der den vant pris for BESTE FEATURE ved fotograf Ivar Taim.

Videre skal den vises på flere festivaler i utlandet, blant annet i Polen og i Vilnius.

I tillegg til spillefilmen Når jeg faller mottok skolen også to nominasjoner for årets beste kortfilm med eksamensfilmene She-Pack og Kulturen. Amandaprisutdelingen finner sted den 17. august under Den norske filmfestivalen i Haugesund.

Amanda Logo Sort

Etter lørdag pris i Cannes Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

Prisdryss i Cannes til tidligere studenter ved filmskolen

Tidligere masterstudent Liv Mari Ulla Mortensen vant prisen for beste kortformatserie for "Etter lørdag" i Cannes med et team fylt med filmskolealumni. BFA-alumni og serieskaper Izer Aliu vant to priser for NRK-serien "Jordbrukerne".

Cecilie Levy

Stipendiat Cecile Levys VR-prosjekt til IDFA DocLab Forum

Stipendiat og manusforfatter Cecilie Levy er blitt tatt ut til IDFA DocLab Forum med VR-prosjektet "Finding Frida". Prosjektet blir produsert av Bjørn-Morten Nerland for Stargate Media og er støttet av Filmskolens Center of Excellence CEFIMA.

Ar cafe presentation slide 02 M Vtransparent

Artistic Research Café - Oct 25th 2021: VIPROS

Challenges and opportunities of Virtual Production: Troels Linde shares key lessons learned in the VIPROS project. On site + Online event: Monday, Oct 25 --- 2:00 PM

Liv Mari Mortensen Fotocredit Hanne Lovise Skartveit

“På masterstudiet fikk jeg tid til å utforske filmspråket og dykke inn i egen stemme”

Liv Mari Ulla Mortensen gikk ut av Filmskolens master i seriell fortelling sommeren 2020. Et år senere debuterte hun som serieskaper med “Etter lørdag”. Nå er serien tatt ut til den prestisjefylte internasjonale tv-seriefestivalen i Cannes. Serieskaperen og regissøren forteller her om den kreative prosessen og hvordan hun begynte å utforske seriens visuelle uttrykk mens hun gikk på masterstudiet.

Thumbnail Uli Hanish photo by Anne Lena Michels

Åpen Masterclass: Produksjonsdesigner Uli Hanisch fra Babylon Berlin

Produksjonsdesigner Uli Hanisch gjester Filmskolen i forbindelse med Seriedagene i Oslo. Fredag 1. oktober kl 13 kommer han til Filmskolen på Myrens Verksted for snakke om den populære neo-noir serien Babylon Berlin.

Produsentkurs

Nytt kurs for produsenter

Kurs for produsenter med fokus på forvaltning av immaterielle rettigheter (IP) i audiovisuelle medier.