Amandanominasjon

Når jeg faller nominert til fire Amanda Tekst: Gyda Myklenbust

Vi er veldig stolte og glade over å bli Amanda nominert i fire kategorier, og synes det er veldig gøy at vår eksamensfilm Når jeg faller har klart å utmerke seg blant alle de andre gode norske filmene som har vært på kino dette året.

Spillefilmen Når jeg faller fra vårt første masterkull mottok denne uken nominasjoner til hele fire Amanda priser. Magnus Meyer Arnesen ble nominert til årets beste regissør og David Stephen Grant nominert til beste originalmusikk. I tillegg mottok Preben Hodneland nominasjon for beste mannlige hovedrolle, og Alexandra Gjerpen for beste kvinnelige birolle.

Amanda Logo Sort

Når jeg faller har hatt et godt verdensomspennende festivalliv; den åpnet som avslutningsfilm under Den norske filmfestivalen i Haugesund. Hadde internasjonal premiere under i First Feature Competition programmet på Black Nights Film Festival i Tallinn hvor den vant Special Jury Prize #1 I pressemeldingen her sies det:

Special Jury Prize #1: As I Fall / director Magnus Meyer Arensen (Norway) We are happy to give our first nomination to a film that is in true sense a "well made film". It's realistic, it is pure, it is enjoyable to watch. Made from the perspective of a drug addict, the film allows us get under the skin of the main character, to feel his struggles, to understand the reasons of the destructive choices he so often makes. Strong directing and performances makes this a film that well exceeds the expectations of a debut. Right from the first scenes, this magnetising film captures the viewer, and doesn’t let go even long after the closing credits have run out. We cannot wait to see the director's second work!

Så ble filmen videre vist under Dhaka International Film Festival i Bangladesh, i Cleveland Film Festival i USA, Fajr Film Festival i Teheran, Iran, i Embden Film Festival i Tyskland og i Zygmund Vilmos film festival i Ungarn, der den vant pris for BESTE FEATURE ved fotograf Ivar Taim.

Videre skal den vises på flere festivaler i utlandet, blant annet i Polen og i Vilnius.

I tillegg til spillefilmen Når jeg faller mottok skolen også to nominasjoner for årets beste kortfilm med eksamensfilmene She-Pack og Kulturen. Amandaprisutdelingen finner sted den 17. august under Den norske filmfestivalen i Haugesund.

Amanda Logo Sort

7375 C0 C3 CD5 B4 CEB9702 D3 FC97 C77277

Kull 12s produksjonsdesign- og fotostudenter med utstilling 20. juni

Etter innspillingen av eksamensfilmene jobber produksjonsdesign- og fotostudentene med egne personlige prosjekter som blir utstilt i studio på Lillehammer fra 20 - 30. juni. Frederik Skrattings prosjekt "Den Fremmede" kombinerer oljemaleri, scenografi i studio og VR.

1 I8 A0932

Bransjevisning av kull 12s eksamensfilmer i Oslo 27. august

Kull 12s bransjevisning av årets eksamensfilmer blir i Oslo 27. august. Her får du se seks filmer som viser talentet til årets avgangskull og bli kjent med norsk filmbransjes nye stemmer. Etterpå blir det fest på Myrens! Hold av datoen! Eksamensfilmene vises også for venner og familie den 29. juni på Lillehammer

Gruppbild Master3 Foto Rasmus Eriksson

Masterkull 3 presenterer sine prosjekter på Vega 15. juni

Kom og hør hvordan produsentstudentene Andrea Backstrom og Benedicte Westbye fikk 1,6 millioner visninger på TikTok for sin serie og få innblikk i prosjekter som spenner fra virtuell produksjon til manuspitch, utstilling, dokumentar og fiksjonsfilmprosjekter.

Processed 6359481a 63d2 477b b2ec f91cab43a25a gcc U1 YWO

Orkan i studio! Kull 13s workshop med virtuelle og reelle kulisser

Kull 13s foto- og produksjonsdesignstudenter forvandlet studio på Lillehammer til "New Orleans post-Katarina". I samarbeid med filmskolens VIPROS-prosjekt involverte workshopen også studenter fra VIPROS-partner CADA (Copenhagen Academy of Digital Arts) som designet virtuelle eksteriører fra New Orleans.

2022 03 17 12 59 38

Filmskolen vil nå nye regitalenter gjennom sommerworkshop med Hisham Zaman

I juni og august leder Hisham Zaman en filmworkshop for unge regitalenter med ambisjon om å utdanne seg videre innen film. Workshopen holdes i filmskolens lokaler på Myrens Verksted i Oslo og er åpen for alle mellom 18-30 år, men søkere med minoritetsbakgrunn vil prioriteres.

Logo lim 600

LIM - Less Is More: Pre-writing workshop June 19-24

There are methods to develop your creativity, generate initial ideas for stories and test them to be sure they are worth to develop in a feature length film. This pre-writing workshop organized by The Norwegian Film School and NFI will help you to strengthen your ideas through theory and very concrete practical exercises