Amandanominasjon

Når jeg faller nominert til fire Amanda Tekst: Gyda Myklenbust

Vi er veldig stolte og glade over å bli Amanda nominert i fire kategorier, og synes det er veldig gøy at vår eksamensfilm Når jeg faller har klart å utmerke seg blant alle de andre gode norske filmene som har vært på kino dette året.

Spillefilmen Når jeg faller fra vårt første masterkull mottok denne uken nominasjoner til hele fire Amanda priser. Magnus Meyer Arnesen ble nominert til årets beste regissør og David Stephen Grant nominert til beste originalmusikk. I tillegg mottok Preben Hodneland nominasjon for beste mannlige hovedrolle, og Alexandra Gjerpen for beste kvinnelige birolle.

Amanda Logo Sort

Når jeg faller har hatt et godt verdensomspennende festivalliv; den åpnet som avslutningsfilm under Den norske filmfestivalen i Haugesund. Hadde internasjonal premiere under i First Feature Competition programmet på Black Nights Film Festival i Tallinn hvor den vant Special Jury Prize #1 I pressemeldingen her sies det:

Special Jury Prize #1: As I Fall / director Magnus Meyer Arensen (Norway) We are happy to give our first nomination to a film that is in true sense a "well made film". It's realistic, it is pure, it is enjoyable to watch. Made from the perspective of a drug addict, the film allows us get under the skin of the main character, to feel his struggles, to understand the reasons of the destructive choices he so often makes. Strong directing and performances makes this a film that well exceeds the expectations of a debut. Right from the first scenes, this magnetising film captures the viewer, and doesn’t let go even long after the closing credits have run out. We cannot wait to see the director's second work!

Så ble filmen videre vist under Dhaka International Film Festival i Bangladesh, i Cleveland Film Festival i USA, Fajr Film Festival i Teheran, Iran, i Embden Film Festival i Tyskland og i Zygmund Vilmos film festival i Ungarn, der den vant pris for BESTE FEATURE ved fotograf Ivar Taim.

Videre skal den vises på flere festivaler i utlandet, blant annet i Polen og i Vilnius.

I tillegg til spillefilmen Når jeg faller mottok skolen også to nominasjoner for årets beste kortfilm med eksamensfilmene She-Pack og Kulturen. Amandaprisutdelingen finner sted den 17. august under Den norske filmfestivalen i Haugesund.

Amanda Logo Sort

Håkon Sunniva FB

Møt prisbelønte filmskapere fra kull 12 på veien fra kort- til spillefilm

28. september kan du møte regissør Håkon Anton Olavsen og manusforfatter Sunniva Kviteberg fra kull 12 som startet sitt kreative samarbeid med eksamensfilmen "Superdupermegagigasingel" og nå utvikler prosjektet videre som spillefilmen "Titanic Club".

Feiring 25 år8

Filmskolen feirer 25-år på Lillehammer 29.-30. november

I høst er det 25 år siden filmskolen åpnet dørene og kull 1 startet på Lillehammer! Vi feirer med fest og to dager med faglige diskusjoner rundt filmutdanning og talentutvikling, dagens filmlandskap og norsk films fremtid. Hold av datoene 29.-30. november og følg med på våre nettsider for programslipp!

Nordic talents special mention prize outside

Studenter fra Filmskolen vant pris under Nordic Talents

Filmskolens avgangsstudenter på bachelor Sunniva Kviteberg og Håkon Olav Antonsen vant pris under Nordic Talents pitchekonkurranse i København.

KLASSEBILDE MASTER web

Lykke til videre masterkull 3!

Den 15. juni sa vi farvel og på gjensyn til filmskolens tredje masterkull. Legg merke til denne gjengen - vi forventer å få høre mer fra dem fremover!

V1 0003 Kull4 Waad

Waad Amer fra kull 12 er fersk masterstudent i visuell design

Waad Amer gikk rett fra produksjonsdesignlinjen på bachelorprogrammet (kull 12) til visuell design på masterprogrammet (kull 4).

SIRI 1talerifokus1 1605

Produksjonsdesigner Siri Langdalen ansatt i fast stilling

Professor Siri Langdalen går som den første faglig ansatte inn i en fast stilling på filmskolen etter endt åremål. Hun er fagansvarlig for visuell design på master og er også involvert i bachelorprogrammet.