Amanda

Amandapris til Den norske filmskolen Foto: Emanuel Nordrum, manus kull 11

Eksamensfilmen She-Pack ble hedret med Amandaprisen for årets beste norske kortfilm.

Filmen hadde internasjonal premiere under årets filmfestival i Berlin, Berlinale - og vant i år Gullstolen for beste film, Timeglasset for beste manus og filmkritikerprisen under Den norske kortfilmfestivalen. Filmen har også vunnet flere priser på store internasjonale festivaler i USA og Europa dette året.

She-Pack kan sees på NRK Nett TV

She Pack Poster 1 July 2019 A1

I tillegg til eksamensfilmen She-Pack var også eksamensfilmen Kulturen nominert til Amandaprisen for årets beste norske kortfilm. Spillefilmen Når Jeg faller var nominert i hele fire kategorier; Beste regi, beste originalmusikk, beste hovedrolle og beste birolle.

Amandaprisen som ansees som den viktigste filmprisen i Norge er en årlig norsk filmprisutdeling som arrangeres av Den norske filmfestivalen og Norsk Filminstitutt, for å øke kvaliteten og fremme interessen for norske kinofilmer og kortfilmer Vinnerne av de ulike kategoriene tildeles en utgave av Amandastatuetten. Prisen ble for første gang utdelt i 1985.

Tidligere har eksamensfilmen Å vokte fjellet (2012) vunnet Amandaprisen for årets beste norske kortfilm.

She Pack Poster 1 July 2019 A1

Guossit Liste

Gjester i Canada

En sniktitt på Linn Sunniva Høglunds masterprosjekt