Amanda

Amandapris til Den norske filmskolen Foto: Emanuel Nordrum, manus kull 11

Eksamensfilmen She-Pack ble hedret med Amandaprisen for årets beste norske kortfilm.

Filmen hadde internasjonal premiere under årets filmfestival i Berlin, Berlinale - og vant i år Gullstolen for beste film, Timeglasset for beste manus og filmkritikerprisen under Den norske kortfilmfestivalen. Filmen har også vunnet flere priser på store internasjonale festivaler i USA og Europa dette året.

She-Pack kan sees på NRK Nett TV

She Pack Poster 1 July 2019 A1

I tillegg til eksamensfilmen She-Pack var også eksamensfilmen Kulturen nominert til Amandaprisen for årets beste norske kortfilm. Spillefilmen Når Jeg faller var nominert i hele fire kategorier; Beste regi, beste originalmusikk, beste hovedrolle og beste birolle.

Amandaprisen som ansees som den viktigste filmprisen i Norge er en årlig norsk filmprisutdeling som arrangeres av Den norske filmfestivalen og Norsk Filminstitutt, for å øke kvaliteten og fremme interessen for norske kinofilmer og kortfilmer Vinnerne av de ulike kategoriene tildeles en utgave av Amandastatuetten. Prisen ble for første gang utdelt i 1985.

Tidligere har eksamensfilmen Å vokte fjellet (2012) vunnet Amandaprisen for årets beste norske kortfilm.

She Pack Poster 1 July 2019 A1

Arcafe 006 2019 01 28

Nytt tilbud til hele film- og TV-bransjen

Filmskolen og TV-skolen slår kreftene sammen i utviklingen av etter- og videreutdanning for bransjen.

Unknown 2

Selected for Cannes’ festival XR development showcase

“The space between us" is selected for Cannes’ festival XR development showcase

Last Ned

Filmskolen og koronavirus

Den norske filmskolen er del av Høgskolen i Innlandet og følger råd og pålegg fra Høgskolen. I denne artikkelen har vi samlet noen viktige ressurser.

20190411 153722

Utviklingstøtte fra NRK til "Flukten fra Bolivia"

NRK går inn med utviklingspenger tiil TV-dramaet «Flukten fra Bolivia» av masterstudent Emilie Beck og produsent Aurora H. Bjørnhaug.

Ipa Winner

Fotostudent med International Photography Awards

Fotostudent Uffe Mulvad fra kull 11 vant Still in Motion Photographer of the Year prisen

Lw Nadja