Amanda

Amandapris til Den norske filmskolen Foto: Emanuel Nordrum, manus kull 11

Eksamensfilmen She-Pack ble hedret med Amandaprisen for årets beste norske kortfilm.

Filmen hadde internasjonal premiere under årets filmfestival i Berlin, Berlinale - og vant i år Gullstolen for beste film, Timeglasset for beste manus og filmkritikerprisen under Den norske kortfilmfestivalen. Filmen har også vunnet flere priser på store internasjonale festivaler i USA og Europa dette året.

She-Pack kan sees på NRK Nett TV

She Pack Poster 1 July 2019 A1

I tillegg til eksamensfilmen She-Pack var også eksamensfilmen Kulturen nominert til Amandaprisen for årets beste norske kortfilm. Spillefilmen Når Jeg faller var nominert i hele fire kategorier; Beste regi, beste originalmusikk, beste hovedrolle og beste birolle.

Amandaprisen som ansees som den viktigste filmprisen i Norge er en årlig norsk filmprisutdeling som arrangeres av Den norske filmfestivalen og Norsk Filminstitutt, for å øke kvaliteten og fremme interessen for norske kinofilmer og kortfilmer Vinnerne av de ulike kategoriene tildeles en utgave av Amandastatuetten. Prisen ble for første gang utdelt i 1985.

Tidligere har eksamensfilmen Å vokte fjellet (2012) vunnet Amandaprisen for årets beste norske kortfilm.

She Pack Poster 1 July 2019 A1

Etter lørdag pris i Cannes Olivier Vigerie Juliette Osdoit Maeva Benaiche

Prisdryss i Cannes til tidligere studenter ved filmskolen

Tidligere masterstudent Liv Mari Ulla Mortensen vant prisen for beste kortformatserie for "Etter lørdag" i Cannes med et team fylt med filmskolealumni. BFA-alumni og serieskaper Izer Aliu vant to priser for NRK-serien "Jordbrukerne".

Cecilie Levy

Stipendiat Cecile Levys VR-prosjekt til IDFA DocLab Forum

Stipendiat og manusforfatter Cecilie Levy er blitt tatt ut til IDFA DocLab Forum med VR-prosjektet "Finding Frida". Prosjektet blir produsert av Bjørn-Morten Nerland for Stargate Media og er støttet av Filmskolens Center of Excellence CEFIMA.

Ar cafe presentation slide 02 M Vtransparent

Artistic Research Café - Oct 25th 2021: VIPROS

Challenges and opportunities of Virtual Production: Troels Linde shares key lessons learned in the VIPROS project. On site + Online event: Monday, Oct 25 --- 2:00 PM

Liv Mari Mortensen Fotocredit Hanne Lovise Skartveit

“På masterstudiet fikk jeg tid til å utforske filmspråket og dykke inn i egen stemme”

Liv Mari Ulla Mortensen gikk ut av Filmskolens master i seriell fortelling sommeren 2020. Et år senere debuterte hun som serieskaper med “Etter lørdag”. Nå er serien tatt ut til den prestisjefylte internasjonale tv-seriefestivalen i Cannes. Serieskaperen og regissøren forteller her om den kreative prosessen og hvordan hun begynte å utforske seriens visuelle uttrykk mens hun gikk på masterstudiet.

Thumbnail Uli Hanish photo by Anne Lena Michels

Åpen Masterclass: Produksjonsdesigner Uli Hanisch fra Babylon Berlin

Produksjonsdesigner Uli Hanisch gjester Filmskolen i forbindelse med Seriedagene i Oslo. Fredag 1. oktober kl 13 kommer han til Filmskolen på Myrens Verksted for snakke om den populære neo-noir serien Babylon Berlin.

Produsentkurs

Nytt kurs for produsenter

Kurs for produsenter med fokus på forvaltning av immaterielle rettigheter (IP) i audiovisuelle medier.