Foto og tekst: Trude Lindland

Åpning av nytt senter

I november 2016 fikk Den norske filmskolen (DNF) tildelt midler fra NOKUT til utviklingen av et nytt senter, Center for Excellence in Film and Interactive Media Arts (CEFIMA). I dag var det storstilt åpning av senteret.

Etter åpningstaler fra rektor ved HINN, Kathrine Skretting, og Dekan ved DNF, Karin Julsrud, introduserte leder for CEFIMA, Fredrik Graver, hovedtaler Jannicke Mikkelsen.

Jannicke Mikkelsen

Jannicke Mikkelsen(FNF) holdt foredrag om sitt virke som VR-regissør og filmfotograf.

Mikkelsen, FNF (Foreningen Norske Filmfotografer), er en prisvinnende VR- filmregissør og filmfotograf med base i London. Hun er internasjonalt kjent for sitt samarbeide med den nårværende vokalisten i bandet Queen, Adam Lambert, og deres prisvinnende Virtual Reality film "VR The Champions". Filmen er den første i sitt slag - et liveopptak filmet i 360 graders 3D.  Mikkelsen omtales av bransjen som « One of Norway’s most influential women in tech of 2017”

Jannicke Mikkelsen holdt et underholdene og spennende innlegg hvor hun fortalte om sitt arbeid og veien dit hvor hun er i dag. Hun hadde dette å si om DNF og CEFIMA;

- Jeg synes det er kjempespennende at DNF satser på VR, det er spenstig gjort av skolen. Jeg tror at VR utvikler seg. Vi får hologram, AR (augmented reality) og MR (mix reality) for å nevne noe. Alt dette kommer til å spille en stor rolle i livene våre fremover.Vi kommer til å bruke det kan bruke det i dagligdagse ting og i spillutviklingen, men jeg tror ikke det er så mange personer som har klart å bruke det som et narrativt fortellerelement, og det er der vi trenger kunnskap og kunstnerne til å jobbe med de nye materialene og ikke bare låse seg til filmformatet og det flate lerretet.

Det nye som kommer nå er kino med LED –skjermer og det må filmskapere også være bevisst på for det forandrer hvordan du forteller historien din billedmessig. Det er kjempefint at filmskolen nå er forut for teknologien og tidlig ute slik at studentene raskt kan forstå hva de kan jobbe med og har prøvd å føle litt på utfordringene før de møter dem i det virkelige livet, sier Mikkelsen.

CEFIMA sine stipendiater, Cecilie Levy og Nadja Lipsyc, presenterte også sine prosjekter, som begge skal se på bruken av VR i den narrative fortellingen.

Les mer om stipendiatprosjektene

Jannicke Mikkelsen  sammen med senterleder Fredrik Graver

Jannicke Mikkelsen

Jannicke Mikkelsen  sammen med senterleder Fredrik Graver

Dsc018981

Scenografer i kreativ utfoldelse

For Den norske filmskolens studenter er felles produksjonsøvelser, også kalt penneprøver, en stor del av studieforløpet. Øvelsene øker i vanskelighetsgrad og kompleksitet i løpet av studieforløpet. I denne øvelsen sto to tomme studioer til disposisjon. Hvordan løste kull 11 det?

Trond Morten Venaasen 03

Pris til lokal manusforfatter

Da Filminvest og Østnorsk filmsenter inviterte til prisutdeling i Lillehammer kino, delte Den norske filmskolen ut sin ærespris for første gang. Prisen fremhever en filmskaper som har blitt boende i Lillehammer, og som samtidig har bygget opp en imponerende karriere og dermed også bidratt til å bygge opp et sterkt filmmiljø i innlandet.

Premierebilder

Uteksaminering av Den norske filmskolens første masterkull

Den norske filmskolen har uteksaminert sine første masterstudenter.

Vi utdanner Emmy-vinnere

Det var med bidrag fra seks av Den norske filmskolens tidligere studenter at NRK-serien «Mammon» kunne hente hjem Norges første Emmy-pris. –Et positivt sjokk, sier hovedregissør og tidligere registudent Janic F. Heen.

Mitt Lillehammer 2

51 nye filmstudenter møter Lillehammer

Denne høsten møter 51 unge filmfolk en ny hverdag ved Den norske filmskolen og på Lillehammer. Deres første filmøvelse handlet da også om dette; "Mitt møte med Lillehammer" – en oppgave der teamarbeid og evnen til å formidle en historie med strenge begrensninger stod i fokus. Øvelsen skulle være de 3 første minuttene på en tenkt spillefilm – location ikke lenger unna skolens lokaler enn 200 meter.

Karin Julsrud Kuttet

Vår nye dekan

Den norske filmskolen kan nå feire 20 år, men det er ikke det eneste vi feirer. Vi feirer også vår første kvinnelige dekan, som i tillegg er norsk, det er utvikling det, Karin Julsrud.