Klippestudenten: intervju med Karl Sparre

Intervju med Karl Sparre, klippelinjen kull 9 (2013-2016)

Få et innblikk i noe av det klippestudentene jobber med.

Det å gå klipp handler om å møte et materiale med friske og positive øyne. Det handler ikke om å plastre sammen råmaterialet du har fått utdelt, men å fortelle en historie. Du er ingen tekniker. Du er det første publikum, og den tredje forfatter av filmen. En klipper har et stort hjerte til regissørens visjon og er dypt lojal, men det er også viktig å være kritisk.

Les mer på studentbloggen

Mitt Lillehammer 2

51 nye filmstudenter møter Lillehammer

Denne høsten møter 51 unge filmfolk en ny hverdag ved Den norske filmskolen og på Lillehammer. Deres første filmøvelse handlet da også om dette; "Mitt møte med Lillehammer" – en oppgave der teamarbeid og evnen til å formidle en historie med strenge begrensninger stod i fokus. Øvelsen skulle være de 3 første minuttene på en tenkt spillefilm – location ikke lenger unna skolens lokaler enn 200 meter.

Karin Julsrud 7

Vår nye dekan

Den norske filmskolen kan nå feire 20 år, men det er ikke det eneste vi feirer. Vi feirer også vår første kvinnelige dekan, som i tillegg er norsk, det er utvikling det, Karin Julsrud.

Inge Lise Langfeldt Norwegian Film Editor 05 002 Cut

Norges første kvinnelige professor i klipp av film.

Inge-Lise Langfeldt har ikke bare blitt kronet med årets Gullmus og Gullklapper, hun er også Norges første kvinnelige professor i filmklipp. Det er Den norske filmskolen stolt av.

Foto Torbjørn

Fotostudenten: intervju med Torbjørn Sundal Holen

Få et innblikk i noe av det fotostudentene jobber med.

Lyd Therese

Lydstudenten: intervju med Therese Næss Diesen

Få et innblikk i noe av det lydstudentene jobber med.

Regi Julia

Registudenten: intervju med Julia Lindström

Få et innblikk i noe av det registudentene jobber med.