Åpning av nytt senter

I dag åpnet Den norske filmskolen sitt nye senter for fremragende utdanning, CEFIMA.

Dsc018981

Scenografer i kreativ utfoldelse

For Den norske filmskolens studenter er felles produksjonsøvelser, også kalt penneprøver, en stor del av studieforløpet. Øvelsene øker i vanskelighetsgrad og kompleksitet i løpet av studieforløpet. I denne øvelsen sto to tomme studioer til disposisjon. Hvordan løste kull 11 det?

Trond Morten Venaasen 03

Pris til lokal manusforfatter

Da Filminvest og Østnorsk filmsenter inviterte til prisutdeling i Lillehammer kino, delte Den norske filmskolen ut sin ærespris for første gang. Prisen fremhever en filmskaper som har blitt boende i Lillehammer, og som samtidig har bygget opp en imponerende karriere og dermed også bidratt til å bygge opp et sterkt filmmiljø i innlandet.

Premierebilder

Uteksaminering av Den norske filmskolens første masterkull

Den norske filmskolen har uteksaminert sine første masterstudenter.

Vi utdanner Emmy-vinnere

Det var med bidrag fra seks av Den norske filmskolens tidligere studenter at NRK-serien «Mammon» kunne hente hjem Norges første Emmy-pris. –Et positivt sjokk, sier hovedregissør og tidligere registudent Janic F. Heen.

Mitt Lillehammer 2

51 nye filmstudenter møter Lillehammer

Denne høsten møter 51 unge filmfolk en ny hverdag ved Den norske filmskolen og på Lillehammer. Deres første filmøvelse handlet da også om dette; "Mitt møte med Lillehammer" – en oppgave der teamarbeid og evnen til å formidle en historie med strenge begrensninger stod i fokus. Øvelsen skulle være de 3 første minuttene på en tenkt spillefilm – location ikke lenger unna skolens lokaler enn 200 meter.

Karin Julsrud Kuttet

Vår nye dekan

Den norske filmskolen kan nå feire 20 år, men det er ikke det eneste vi feirer. Vi feirer også vår første kvinnelige dekan, som i tillegg er norsk, det er utvikling det, Karin Julsrud.

Inge Lise Langfeldt Norwegian Film Editor 05 002 Cut

Norges første kvinnelige professor i klipp av film.

Inge-Lise Langfeldt har ikke bare blitt kronet med årets Gullmus og Gullklapper, hun er også Norges første kvinnelige professor i filmklipp. Det er Den norske filmskolen stolt av.

Klipp Karl

Klippestudenten: intervju med Karl Sparre

Få et innblikk i noe av det klippestudentene jobber med.

Foto Torbjørn

Fotostudenten: intervju med Torbjørn Sundal Holen

Få et innblikk i noe av det fotostudentene jobber med.

Lyd Therese

Lydstudenten: intervju med Therese Næss Diesen

Få et innblikk i noe av det lydstudentene jobber med.

Regi Julia

Registudenten: intervju med Julia Lindström

Få et innblikk i noe av det registudentene jobber med.

Manus Kjersti

Manusstudenten: intervju med Kjersti Wøien Håland

Få et innblikk i noe av det registudentene jobber med.

Pd Susanne

Scenografistudenten: intervju med Susanne Vågsæter

Få et innblikk i noe av det scenografistudentene jobber med.

Produsent Ravn

Produsentstudenten: intervju med Ravn Wikhaug

Få et innblikk i noe av det produsent-studentene jobber med.